zondag 24 mei 2020

De kerk blijft open!




Graag willen wij u op deze wijze informeren over de voortgang rondom de verkoop van onze parochiekerk aan de eigenaar van het klooster. Vanwege de coronacrisis hebben wij u tijdens de geplande bijeenkomst in maart niet verder kunnen informeren. Wel hebben wij u in het vorige Niedorper Weekblad op de hoogte gebracht van de goede contacten met de koper en de ontwikkelingen tot dat moment.

Op dit moment kunnen wij u bevestigen dat de verkoop aanstaande is. Formeel dient het Bisdom dit nog goed te keuren, echter wij gaan er van uit dat de passage bij de notaris eind mei gaat plaatsvinden. De kerk, het klooster en het gebouw ‘Onder de Kastanje’ komt dan in eigendom bij één eigenaar: Stichting Redemptoris Nieburg.
Voor allen; het gebruik blijft ongewijzigd. De parochie kan de kerk blijven gebruiken. De exploitatie van Onder de Kastanje blijft op basis van huurcontract ook ongewijzigd en in het klooster blijft het seminarie gevestigd.
In goed overleg is er een convenant opgesteld over het gebruik van de kerk. De parochie zal de kerk kunnen gebruiken voor de eucharistievieringen, uitvaarten , huwelijken en andere vieringen. Ook de koren kunnen blijven oefenen in de kerk. Het aantal vieringen zal iom het pastorale team teruggebracht worden naar ca.  eens in de 14 dagen. De studenten en de rector van het seminarie zijn bereid de parochie te helpen bij de vieringen.
Binnen de samenwerking van ‘De Vijfhoek’ kunnen de parochianen in de weekenden dat er bij ons geen viering is altijd terecht bij een andere parochie van het samenwerkingsverband. Samen en met het pastorale team wordt de parochie op goede wijze ondersteund. Dit is des te meer nodig in deze lastige tijd. Het rooster van de vieringen zal binnenkort gereed zijn, zodat wanneer de mogelijkheid er is, het voor een ieder duidelijk zal zijn waar én hoe laat de vieringen in de diverse parochies zullen worden gehouden. Wij adviseren u vooral ook om u aan te melden voor de nieuwsbrief van de Kloosterkerk.blogspot.com. Dit kan gemakkelijk door uw emailadres op de site (aan de rechterkant) in te vullen.

Graag ontmoeten wij u bij de verschillende activiteiten welke wel mogelijk zijn tijdens deze voor iedereen bijzondere tijd. 

Namens de Kloosterraad.
Peter Koopman (secretaris).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten