zondag 31 mei 2020

Toen Pasen en Pinksteren op één dag viel

Wie zegt dat iets zal gebeuren als Pasen en Pinksteren op één dag vallen, bedoelt dat iets nooit zal gebeuren. In de geschiedenis weten we er niet van dat Pasen en Pinksteren niet gevierd konden worden, waardoor bovenstaande uitdrukking opeens springlevend lijkt te zijn.
We maken als samenleving een bijzondere periode mee, waarin we moeten erkennen dat onze zekerheden helemaal geen zekerheden hoeven te zijn. Het Coronavirus heeft dan ook al geruime tijd de wereld in haar greep, waarvan we nooit hadden kunnen bedenken dat dit ons zou kunnen overkomen. Maar gelukkig is er weer hoop, het virus is op zijn retour waardoor de politiek op veel plekken de teugels wat minder strak aanhaalt, zo ook voor de kerk. Vanaf juni mogen we met 30 personen de vieringen voorzichtig weer gaan opstarten, om deze in juli uit te breiden naar 100. Veel mensen kijken daar naar uit, want juist in deze onwerkelijke tijd voelen we extra behoefte om bij elkaar te zijn, te ervaren dat we het niet alleen hoeven te doen. Als u dit artikel leest heeft de Pinksterviering al plaatsgevonden.
Met de pastores en enkele vrijwilligers heeft u deze mogelijk via een zogenaamde
‘’ live-streaming ‘’ vanuit de huiskamer kunnen volgen. Pinksteren is het Hoogfeest van de Heilige Geest, welke de apostelen in zich kregen uitgestort om gehoor te geven aan de opdracht van Jezus, die hen zei; zoals De Vader Mij gezonden heeft, zo zend ik u.
Een oproep die gericht is aan ons allen, om van Hem te getuigen dat er meer is tussen hemel en aarde, dat wij niet alleen leven van brood alleen en er nooit alleen voor staan; Hij met ons! Om dat extra te doorvoelen zijn wij deze periode in de gelegenheid gesteld om
‘’De Stille aanbidding van het Allerheiligste’’ bij te wonen en in de meimaand het Maria-uur.

Mogelijk heeft u in de krant kunnen lezen dat onze zeer gewaardeerde bisschop Punt op tweede Pinksterdag zijn taken officieel gaat overdragen aan onze hulp-bisschop Monseigneur Hendriks. Beide wil ik in dit schrijven gezondheid wensen en dat de Heilige Geest van Pinksteren hen moge bezielen over hun verdere toekomst.
Specifiek benoem ik ‘’ gezondheid ‘’, een rijk geschenk die door allerlei omstandigheden onder druk kan komen te staan. Zo probeert de kerk ook goed om uw gezondheid te denken en met name doel ik op het gezamenlijk vieren.
De komende periode zal u in de kerk door een ‘’ gastheer-gastvrouw ‘’ worden ontvangen, welke u allerlei aanwijzingen zullen geven, die ervoor zorgen dat we ons ‘’ veilig ‘’ weten.
Het kan doordoor voorkomen dat u niet op uw vertrouwde plek kunt plaatsnemen, maar we hopen op uw begrip. Hopelijk kunnen we elkaar binnenkort ontmoeten in onze vertrouwde kerk en wens u allen een goede gezondheid met de zegen van de Heilige Geest.

Mede namens het pastores-team, diaken Hans Bruin

vrijdag 29 mei 2020

Orgelspel tijdens het Maria-uurtje

Met het laatste Maria-uurtje, afgelopen woensdag 27 mei, speelde mijnheer van der Hulst bekende Maria liederen op het grote H.D. Lindsen orgel uit 1836. Warme klanken vulden de kerk en met het "Wij groeten u o Koningin" zongen de aanwezigen in de kerk mee.
Het was een mooie afsluiting van de Maria uurtjes in de mei-maand Maria maand.
Iedereen die bij deze Maria uurtjes hun medewerking hebben verleend; heel hartelijk bedankt.
Het was mooi, samen zo met zijn allen!!!


dinsdag 26 mei 2020

Woensdag 27 mei Maria-uurtje





Moeder Maria,

om U te zoeken,
heb ik geen vleugels nodig,
ik heb me enkel stil te houden,
in mijzelf te kijken,
en te luisteren
naar U lieve moeder...

Een kaarsje opsteken, een rustmoment zoeken, danken, bidden, troost zoeken. In de maand mei staan mensen even stil bij de waan van de dag en bezoeken een Mariakapel of een kerk. Vaak zitten achter die korte bezoekjes grote verhalen. 
Bidden kan opluchten. Bij intens verdriet kun je uiting geven aan je gevoelens, en bij grote dankbaarheid kun je Maria danken. De zin zou kunnen zijn dat het verdieping geeft aan het gevoelsleven en dat het gebed vorm en taal biedt om onze nood en onze vreugde te uiten. 


Daarom is er in deze meimaand in de Kloosterkerk gelegenheid voor even een moment van rust en van bezinning.  Woensdagavond, 27 mei is vanaf 19:15 uur de kerk open. 19:30 uur beginnen we met gebed. Daarna bidden we samen een rozenhoedje en sluiten af met gebed. Er is gelegenheid een kaarsje op te steken. 
Mijnheer van der Hulst zal tijdens het Maria-uurtje op het grote orgel een aantal mooie Maria liederen ten gehore brengen.
Vrijwilligers zijn in de kerk aanwezig.
Er wordt van u gevraagd zich aan de voorschriften te houden ter voorkoming van verspreiding van het corona-virus (houdt minimaal 1,5 meter afstand!).

Vier Pinksteren met ons mee!


Zondag 31 mei livestream viering in de Vijfhoek
Vier Pinksteren met ons mee!

Aanstaande zondag 31 mei, Pinksteren, zal er online een viering worden uitgezonden vanuit de H. Hartkerk in De Noord. De pastores van de Vijfhoek nodigen u uit om deze te volgen via internet. De viering begint om 10:00 uur.
De livestream vindt u via de website www.heilighartdenoord.nl
of via www.youtube.com/channel/UCqHx76cu8RR-ToIO8NLWawg

Tot nader bericht zullen de livestream vieringen iedere twee weken worden gehouden.

zondag 24 mei 2020

De kerk blijft open!




Graag willen wij u op deze wijze informeren over de voortgang rondom de verkoop van onze parochiekerk aan de eigenaar van het klooster. Vanwege de coronacrisis hebben wij u tijdens de geplande bijeenkomst in maart niet verder kunnen informeren. Wel hebben wij u in het vorige Niedorper Weekblad op de hoogte gebracht van de goede contacten met de koper en de ontwikkelingen tot dat moment.

Op dit moment kunnen wij u bevestigen dat de verkoop aanstaande is. Formeel dient het Bisdom dit nog goed te keuren, echter wij gaan er van uit dat de passage bij de notaris eind mei gaat plaatsvinden. De kerk, het klooster en het gebouw ‘Onder de Kastanje’ komt dan in eigendom bij één eigenaar: Stichting Redemptoris Nieburg.
Voor allen; het gebruik blijft ongewijzigd. De parochie kan de kerk blijven gebruiken. De exploitatie van Onder de Kastanje blijft op basis van huurcontract ook ongewijzigd en in het klooster blijft het seminarie gevestigd.
In goed overleg is er een convenant opgesteld over het gebruik van de kerk. De parochie zal de kerk kunnen gebruiken voor de eucharistievieringen, uitvaarten , huwelijken en andere vieringen. Ook de koren kunnen blijven oefenen in de kerk. Het aantal vieringen zal iom het pastorale team teruggebracht worden naar ca.  eens in de 14 dagen. De studenten en de rector van het seminarie zijn bereid de parochie te helpen bij de vieringen.
Binnen de samenwerking van ‘De Vijfhoek’ kunnen de parochianen in de weekenden dat er bij ons geen viering is altijd terecht bij een andere parochie van het samenwerkingsverband. Samen en met het pastorale team wordt de parochie op goede wijze ondersteund. Dit is des te meer nodig in deze lastige tijd. Het rooster van de vieringen zal binnenkort gereed zijn, zodat wanneer de mogelijkheid er is, het voor een ieder duidelijk zal zijn waar én hoe laat de vieringen in de diverse parochies zullen worden gehouden. Wij adviseren u vooral ook om u aan te melden voor de nieuwsbrief van de Kloosterkerk.blogspot.com. Dit kan gemakkelijk door uw emailadres op de site (aan de rechterkant) in te vullen.

Graag ontmoeten wij u bij de verschillende activiteiten welke wel mogelijk zijn tijdens deze voor iedereen bijzondere tijd. 

Namens de Kloosterraad.
Peter Koopman (secretaris).


dinsdag 19 mei 2020

Woensdag 20 mei Maria-uurtje

,

Moeder Maria,
ik hoef niet naar de hemel te klimmen
om met U te spreken
om bij U mijn rust en vreugde te vinden...

Een kaarsje opsteken, een rustmoment zoeken, danken, bidden, troost zoeken. In de maand mei staan mensen even stil bij de waan van de dag en bezoeken een Mariakapel of een kerk. Vaak zitten achter die korte bezoekjes grote verhalen. 
Bidden kan opluchten. Bij intens verdriet kun je uiting geven aan je gevoelens, en bij grote dankbaarheid kun je Maria danken. De zin zou kunnen zijn dat het verdieping geeft aan het gevoelsleven en dat het gebed vorm en taal biedt om onze nood en onze vreugde te uiten. 


Daarom is er in deze meimaand in de Kloosterkerk gelegenheid voor even een moment van rust en van bezinning.  Woensdagavond, 20 mei is vanaf 19:15 uur de kerk open. 19:30 uur beginnen we met gebed. Daarna bidden we samen een rozenhoedje en sluiten af met gebed. Er is gelegenheid een kaarsje op te steken. 
Enkele leden van het gemengd koor gaan tijdens het Maria-uurtje mooie Maria liederen ten gehore brengen.
Vrijwilligers zijn in de kerk aanwezig.
Er wordt van u gevraagd zich aan de voorschriften te houden ter voorkoming van verspreiding van het corona-virus (houdt minimaal 1,5 meter afstand!).

zondag 17 mei 2020

Ubuntu

Ubuntu, een Afrikaans woord dat ik laatst tegenkwam. Een prachtig woord dat staat voor: ik ben een mens door mijn verbondenheid met anderen. Of ook: ik besta omdat jij bestaat. Ubuntu staat voor vriendelijkheid, zorg, openheid, duurzaamheid, samen delen en leven in harmonie met de natuur en respect voor alles en iedereen.    
Kortom, Ubuntu staat voor Barmhartigheid en Solidariteit, voor Omzien naar elkaar! Zeker nu in deze Coronatijd. Daarin ligt opgesloten dat mensen er niet alleen voor zichzelf zijn, maar dat ze in verbinding staan met elkaar. Verbinding houdt tegelijk verantwoordelijkheid in. Verantwoordelijk voor mekaar!
Dit is een oproep voor de samenleving van nu, voor van vandaag voor morgen en alle dagen daarna! 
Laten we als parochiegemeenschap de uitdaging aangaan en Omzien naar elkaar. Want samen mogen we het doen. Samen komen we er uit! Want er gloort Licht aan de horizon. Licht van vertrouwen, hoop en bemoediging.
Hier zijn enkele gebeden en gedichten ter bemoediging in deze verwarrende tijd.
****
Ik zat naast hem.
Brood ging rond en wijn.
Iemand zei: 'Geef het licht eens door.'

Ik had het licht nog niet gezien,
zocht, zag het nergens staan.
Toen keek Hij mij aan.

****
De vriend van 
dag en nacht

Ik ben de vriend 
van dag en nacht
voor elke nood, 
voor elke klacht.

Een vriend in voor- 
en tegenspoed
die altijd voor je open doet.

Klop en mijn deur 
zal open gaan, 
vraag en mijn hart 
zal open staan.

Bons op mijn deur 
en schaam je niet,
in levensangst en zielsverdriet.

Voor elk verlangen, 
elk gemis
de God die altijd met je is.

Dit is je troost, je zekerheid,
dit is mijn naam,
nu en altijd; 

Ik zal er zijn,
Ik zal er zijn.

Harte-groetjes,

Annemiek Wijnker Hoedjes

zaterdag 16 mei 2020

Terugblik regionale online Bijbelquiz

Eind april zijn de besturen van onze regio benaderd met de vraag of zij drie mensen per parochie zouden willen uitnodigen om deel te nemen aan een online Bijbelquiz. Het was nog een hele klus om zoiets voor elkaar te krijgen maar we kregen goede assistentie van Sanne van Vilsteren en Carlijn Bruin. Op zaterdagavond 9 mei jl. gingen we ‘de lucht in’. Het was lang niet voor iedereen gemakkelijk maar de wil was er absoluut en men bleef proberen, want iedereen had er veel zin in. Er deden 26 parochianen mee en ook waren er 5 pastores aanwezig (Maciej Sendecki was helaas verhinderd). Jammer dat in delen van de Wieringermeer het internet verdween, waardoor sommigen uitvielen. We mogen evengoed terugkijken op een geslaagde avond, met soms best wel heel pittige vragen! Maar het ging er natuurlijk vooral om, om als kerkgemeenschappen gezamenlijk iets te doen. Halverwege de avond wilde ook onze bisschop Jan Hendriks zich bij ons aansluiten, hij vond het een geweldig leuk initiatief, maar helaas konden wij hem niet horen en zien. Na de 7 ronden in verschillende rubrieken en het geven van de antwoorden werd het spannend: wie zouden er met de individuele prijzen en met de parochieprijs vandoor gaan? Met een geweldige score won Oscar de Bont van Heerhugowaard ’t Kruis de eerste prijs; het boek ‘Rebible’. Suzan en Jacco van Wondergen, uit dezelfde parochie, behaalden de 2e plek en wonnen het boek ‘de Bijbel voor Dummies’. U snapt al, zij gingen er dus ook met de parochieprijs vandoor; een fles Vigiliusbier uit de Noord, om met elkaar op de overwinning te proosten. De derde prijs ging naar Arnold Meijerink uit Middenmeer. Hij was zo perplex, dat hij vergeten was wat hij nu eigenlijk gewonnen had! Dat heb ik hem de volgende dag bericht; het ‘boek van verlangen’ van Anselm Grün. Veel plezier met jullie gewonnen prijs! De avond was ook voor ons een uitproberen en er kan altijd wel wat verbeterd worden, maar ik denk dat we toch wel mogen zeggen dat het een leerzame, gezellige en leuke avond was.

Bedankt, namens de pastores van onze regio, catechiste Monica Wildeboer              

De zondag dat we verweesd achter blijven


De zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren wordt ook wel wezenzondag genoemd. Jezus is in de Hemel opgenomen en de Geest is nog niet neergedaald op de leerlingen van Jezus.
Wij voelen ons misschien wel langer verweesd omdat we al een hele lange tijd niet kunnen vieren in de kerken. Online lukt dat nog wel, maar echt ontmoeten en samen vieren is nog niet mogelijk. Hopelijk kunnen we dat na 1 juni weer wel, zij het op kleine schaal en met de 1,5 meter afstand tussen elkaar. 
De kermissen en andere festiviteiten zijn voorlopig niet mogelijk. De kinderen mogen naar de basisschool en het voortgezet onderwijs zal volgen. Hopelijk kunnen wij mensen gaan bezoeken in de verzorgings- en verpleeghuizen en weer in onze armen sluiten, zonder plexiglas. De corona heeft ons in de greep niet alleen van het niet krijgen maar juist van elkaar niet echt mogen ontmoeten. Wij kunnen ons verweesd voelen, verstoken van dat wat er altijd was. Zoals dit de leerlingen hebben ervaren na Hemelvaart. Pinksteren gaf hen de Geest om de draad weer op te pakken maar dan met meer geestdrift dan voorheen. Mogen wij dat ook gaan ervaren als de beperkingen langzaam, maar wel overwogen, verminderen.

Gelukkig zijn er in deze periode wel momenten geweest dat de kerken hun deuren hebben geopend: in de Goede Week, de Stille Aanbidding en het Maria-uur waar we met elkaar mochten bidden en kracht opdoen om door deze tijd heen te komen.

Ik hoop en bid dat echt vieren in de kerken weer snel mogelijk mag zijn.
Of en wanneer dat is dat hoort u van ons. Dat geldt ook voor de Eerste Communie en het Vormsel, want van uitstel komt zeker geen afstel.

Namens de pastores:

Toon Jorink, diaken 

vrijdag 15 mei 2020

Vier met ons mee!!!!


Zondag 17 mei livestream viering in de Vijfhoek


****
Aanstaande zondag 17 mei zal er online een viering worden uitgezonden vanuit de H. Hartkerk in De Noord. De pastores van de Vijfhoek nodigen u uit om deze te volgen via internet. De viering begint om 10:00 uur. 
De livestream vindt u via de website www.heilighartdenoord.nl
of via www.youtube.com/channel/UCqHx76cu8RR-ToIO8NLWawg
Tot nader bericht zullen de livestream vieringen iedere twee weken worden gehouden. Ook op Pinksteren zal er dus een livestream viering te volgen zijn.

woensdag 13 mei 2020

Woensdag 13 mei Maria-uurtje



Maria, moeder der moeders, voor iedereen die openstaat voor haar kwaliteiten als moeder en vrouw.
Een kaarsje opsteken, een rustmoment zoeken, danken, bidden, troost zoeken. In de maand mei staan mensen even stil bij de waan van de dag en bezoeken een Mariakapel of een kerk. Vaak zitten achter die korte bezoekjes grote verhalen.                                             
Hoe belangrijk is Maria nog in deze tijd?   
Maria, zo heel gewoon en toch zo anders ben jij met steeds weer nieuwe namen gevierd, bezongen en vereerd in eindeloze litanieën in duizend melodieën gewoon…… een vrouw van alle tijden.     
Bidden kan opluchten. Bij intens verdriet kun je uiting geven aan je gevoelens, en bij grote dankbaarheid kun je Maria danken. De zin zou kunnen zijn dat het verdieping geeft aan het gevoelsleven en dat het gebed vorm en taal biedt om onze nood en onze vreugde te uiten. 
Daarom is er in deze meimaand in de Kloosterkerk gelegenheid voor even een moment van rust en van bezinning.  Woensdagavond, 13 mei is vanaf 19:15 uur is de kerk open. 19:30 uur beginnen we met gebed. Daarna bidden we samen een rozenhoedje en sluiten af met gebed. Er is gelegenheid een kaarsje op te steken. 
Mijnheer van der Hulst zal op het grote orgel een aantal mooie Maria liederen ten gehore brengen.
Tijdens het Maria-uurtje zullen er vrijwilligers in de kerk aanwezig zijn.
Er wordt van u gevraagd zich aan de voorschriften te houden ter voorkoming van verspreiding van het corona-virus (houdt minimaal 1,5 meter afstand!).

maandag 4 mei 2020

Naar een hemel zonder grenzen.

Jezus is ons voorbeeld. Zijn leven en zijn woorden vormen voor ons een houvast en leidraad. De liefde en trouw waarmee Hij in het leven stond en zelfs zijn leven voor ons heeft gegeven, zijn een prachtig ideaal. Misschien wel zó ideaal, dat we moeten zeggen: ‘niemand kan Jezus evenaren.’
Toch zegt Jezus zelf iets anders. Tijdens het Laatste Avondmaal zegt Hij: ‘Wie op mij vertrouwt zal hetzelfde doen als ik, en zelfs meer dan dat!’ Volgens Jezus kunnen we dus méér doen dan Hijzelf. Het geloof in Jezus zorgt voor enorme mogelijkheden.
Die opmerking is tegengesteld aan hoe vaak over geloof wordt gedacht. Vaak wordt geloof in verband gebracht met beperkingen, met wat je moet en wat je niet mag. Maar het tegenovergestelde is waar: wie z’n vertrouwen in God verliest, ziet de voorschriften van het geloof sneller als een last. Wie op God vertrouwt, ziet juist de mogelijkheden die erdoor worden geschapen. Mogelijkheden die eindeloos zijn.
De apostel Paulus schrijft daar heel praktisch over in zijn brief aan de Galaten. Hij benoemt een aantal vormen van slecht gedrag en beschrijft hoe regels dat kunnen proberen in te perken. Maar de andere kant vindt hij veel interessanter, de dingen die niet door een wet kunnen worden afgedwongen: liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtheid, ingetogenheid. Deze dingen kennen geen grens!
We merken dat in deze corona-tijd ook in onze parochies. Het verlangen om Jezus’ voorbeeld te volgen laat zich niet vangen door de beperkingen die er gelden. Natuurlijk houden we ons aan de regels, maar de Geest van God zoekt verder, schept nieuwe mogelijkheden om de Blijde Boodschap gestalte te geven.
Ik vind het mooi om te merken hoe in de verschillende parochies mensen initiatieven nemen om de kerken open te stellen, aandacht te hebben voor wie thuis zitten en technische middelen in te zetten. Zo zijn er in deze maand in alle kerken mogelijkheden om te komen tot gebed en bezinning. Met de tieners van YoungSeven hebben we een fantastische online bingo-avond gehad en komende zaterdag wordt er een online Bijbelquiz georganiseerd met deelnemers uit de hele regio. En dan noem ik nog maar een paar initiatieven. Bedankt voor alle inzet!
We gaan op weg naar Hemelvaart. Jezus opent de weg naar de Vader, naar een hemel zonder grenzen. Zelfs the sky is niet the limit. Met Pinksteren vierden we dat dat ook voor ons geldt. We ontvangen de heilige Geest om net als Jezus te leven en nog meer. Ambitieus? Misschien. Maar wat houdt ons tegen?
Op ieder moment en in elk aspect van ons leven kunnen we de Geest de ruimte geven. Neem dus één of twee van de dingen die Paulus noemt, vooral waar u merkt dat u er nog vorderingen in kan maken. En groei! Groei naar een hemel zonder grenzen.
Pastoor Tilma

Livestream 03 mei Heilig Hart Kerk De Noord


zondag 3 mei 2020

Zielsgelukkig

Een man van 92 jaar, klein, zeer trots, goed gekleed en goed geschoren, elke ochtend acht uur op, zijn haren keurig gekamd, verhuist vandaag naar een bejaardenhuis. Zijn vrouw van 70 jaar is pas overleden en daarom moest hij verhuizen. Na vele uren te hebben gewacht in de wachtkamer, glimlacht hij vriendelijk wanneer men hem zegt dat zijn kamer klaar is.

Als hij zich met zijn rolstoel naar de lift beweegt, beschrijf ik hem de kleine kamer met het doek dat voor het raam hangt en dat dient als gordijn. "Ik vind het heel mooi", zegt hij met het enthousiasme van een jongen van acht jaar, die net een jong hondje heeft gekregen. "Mijnheer Winst, u heeft nog niet eens de kamer gezien, wacht eerst eens even." "Dat heeft er niets mee te maken", zegt hij. "Geluk is iets dat je van tevoren kiest. Of ik mijn kamer mooi vind, hangt niet af van de meubels of van de decoratie. Dat hangt eerder af van hoe ik dingen waarneem." "Ik heb al in mijn hoofd besloten dat ik mijn kamer mooi vind. Het is een beslissing die ik elke ochtend neem als ik wakker word"

"Ik heb de keuze om de hele dag in bed te blijven liggen en alle moeilijkheden te gaan tellen van mijn lichaamsdelen waarmee ik problemen heb, òf opstaan en de hemel bedanken voor de lichaamsdelen die wel werken." "Elke dag is een cadeau en zolang ik mij ogen kan openen, richt ik mij op de nieuwe dag en denk aan alle gelukkige herinneringen uit mijn leven." "Ouderdom is als een bankrekening, je haalt er wat vanaf als je het nodig hebt." "Dus mijn raad aan jou is, veel geluk op je bankrekening storten." "Bedankt nog voor je medewerking en je bijdrage op mijn bankrekening"

****

Blijf gezond.
Houdt goede moed!

Annemiek Wijnker Hoedjes

zaterdag 2 mei 2020

Uitstelling Allerheiligste Sacrament in de Kloosterkerk



Uitstelling Allerheiligste Sacrament in de kerk 

iedere zondag van 14.00 uur tot 15.00 uur


Elke zondagmiddag wordt vanaf heden in onze Kloosterkerk van 14.00 uur tot 15.00 uur het Allerheiligste Sacrament uitgesteld.
U kunt dan vrij binnenlopen voor uw stil gebed in aanbidding voor het Allerheiligste. Om 15.00 uur worden de aanwezigen gezegend met het Allerheiligste Sacrament.
Maria-uur in de meimaand
op woensdagavonden in mei:
  • woensdag 6 mei – 19:15 t/m 20:30u
  • woensdag 13 mei – 19:15 t/m 20:30u 
  • woensdag 20 mei – 19:15 t/m 20:30u
  • woensdag 27 mei – 19:15 t/m 20:30u
Op bovenstaande woensdagavonden zal onze Klooster extra open zijn voor gebed rond Maria.
Vooraan in de kerk zal ruimte zijn voor het aansteken van een kaarsje bij Maria.
U bent uitgenodigd om tijdens dit uur even binnen te lopen voor een moment van persoonlijk gebed.
De stilte zal af en toe afgewisseld worden door een kort moment van zang, gebed en overweging.
U kunt zo lang blijven als u wilt.
Overzicht van aanbidding en Maria-uur in de Vijfhoek
Zo 3 mei Waarland 14:00-15:00 Aanbidding
Nieuwe Niedorp 14:00-15:00 Aanbidding
Di 5 mei De Noord 19:00-20:00 Maria-uur
Wo 6 mei Nieuwe Niedorp 19:15-20:30 Maria-uur
’t Kruis 18:45-19:30 Maria-uur
Zo 10 mei Waarland 14:00-15:00 Aanbidding
Nieuwe Niedorp 14:00-15:00 Aanbidding
Ma 11 mei ’t Veld 19:00-20:00 Maria-uur
Waarland 19:00-20:00 Maria-uur
Di 12 mei De Noord 19:00-20:00 Maria-uur
Wo 13 mei Nieuwe Niedorp 19:15-20:30 Maria-uur
’t Kruis 18:45-19:30 Maria-uur
Zo 17 mei Waarland 14:00-15:00 Aanbidding
Nieuwe Niedorp 14:00-15:00 Aanbidding
Ma 18 mei ’t Veld 19:00-20:00 Maria-uur
Waarland 19:00-20:00 Maria-uur
Di 19 mei De Noord 19:00-20:00 Maria-uur
Wo 20 mei Nieuwe Niedorp 19:15-20:30 Maria-uur
’t Kruis 18:45-19:30 Maria-uur
Zo 24 mei Waarland 14:00-15:00 Aanbidding
Nieuwe Niedorp 14:00-15:00 Aanbidding
Ma 25 mei ’t Veld 19:00-20:00 Maria-uur
Waarland 19:00-20:00 Maria-uur
Di 26 mei De Noord 19:00-20:00 Maria-uur
Wo 27 mei Nieuwe Niedorp 19:15-20:30 Maria-uur
’t Kruis 18:45-19:30 Maria-uur
Zo 31 mei Waarland 14:00-15:00 Aanbidding
Nieuwe Niedorp 14:00-15:00 Aanbidding

vrijdag 1 mei 2020

van de pastor ........

,
Beste parochiaan,

De normale weekendvieringen kunnen tot 1 juni niet, wanneer dan wel is onzeker. Hierin volgen de bisschoppen de regering. We kunnen gelukkig wel de kerk openstellen en met elkaar verbonden zijn, mits de 1,5 meter afstand bewaard blijft. Op zondagen via de livestream en in de kerken van Nieuwe Niedorp en Waarland tijdens de Stille Aanbidding van 14.00-15.00 uur. 
In de meimaand is er een Maria-uur in alle kerken: 't Veld op maandagen vanaf 11 mei van 19.00-20.00 uur in Nieuwe Niedorp op woensdagen vanaf 6 mei van 19.30-20.30 uur.
U kunt dan een kaars branden.

Met vriendelijke groeten,

Namens het pastorale team van de Vijfhoek:
Toon Jorink, diaken
06-51494718
t.jorink@gmail.com