zondag 28 april 2024

Uitnodiging Rozenhoedje bidden en tot gebed voor de vrede, zaterdag 4 mei, aanvang 10:00 uur in de Kloosterkerk ...



Aanstaande zaterdag is er weer gelegenheid om samen het Rozenhoedje te bidden. Het is dan 4 mei, een bijzondere dag. Op deze dag herdenken en gedenken wij de verschrikkingen en de gevallenen van de tweede wereldoorlog, maar ook van andere conflicten waar Nederland bij betrokken is geweest. Herinneringen aan die duistere tijden komen weer boven. Bij mensen die de oorlog hebben meegemaakt, maar ook bij latere generaties die het verdriet van hun ouders en grootouders van nabij hebben meegemaakt. Zo vlak na de oorlog werd er gezegd ‘dit nooit meer’


Nooit meer …. Nu bijna 80 jaar later zien we weer donkere wolken boven ons samen pakken en een groot conflict dreigt. Er lijkt een dynamiek te ontstaan die bijna niet te stoppen is. Vrede is niet meer vanzelfsprekend.


Juist nu kunnen we ons inzetten voor de vrede, voor vrede dichtbij en verder weg. Het hoeft niet altijd groots aangepakt te worden, we kunnen het ook klein houden door bijvoorbeeld te bidden voor de vrede.

Een mooi gebed hiervoor wil ik met u delen:


Dromen

Laten we vrede dromen
alsof oorlog niet bestaat
en er nergens doden vallen,
nergens iemand iemand haat.
Laten we de stilte dromen
harde woorden niet verstaan,
alsof haast en drukte wijken,
er geen straaljagers bestaan.

Laten we de ruimte dromen
brede stranden, wijde zee,
verre luchten, velden bloemen,
en de wind brengt toekomst mee.

Laten we de liefde dromen
warm en sterk en licht en zacht.
Laat de liefde in ons komen
bij ons blijven, dag en nacht.

God van mensen, geef ons kracht
waar te maken wat wij dromen.

(Margreet Spoelstra)


Graag willen we, samen met u, op zaterdagmorgen 4 mei 10:00 uur in de sacristie van onze Kloosterkerk een rozenhoedje bidden en te bidden voor de vrede. Er is gelegenheid om een kaarsje op te steken.

De kerk is vanaf 09:45 uur open en om 10:00 uur beginnen we met een korte inleiding, vervolgens bidden we samen een Rozenhoedje en sluiten we af met gebed.

Natuurlijk is er na afloop weer een heerlijk kopje koffie en thee. Elke keer weer een waardevolle afsluiting van ons Maria uurtje.


We ontmoeten u graag op zaterdag 4 mei!!


Met een hartelijke groet,


Annemiek Wijnker Hoedjes en Hans van Eck


maandag 22 april 2024

We zijn allemaal mensen onderweg...

We zijn mensen onderweg. Zoals de 21 kinderen vanuit de parochies van het Franciscussamenwerkingsverband onderweg zijn gegaan met het project rond de Eerste Communie. 14 april jl. hebben 19 van hen de Eerste Communie mogen ontvangen in een volle kerk in ’t Veld. In deze viering ging pastor Kees van Lent voor het eerst voor. Het was een feestelijk viering waar jong en oud op terug kan kijken. Een woord van dank voor het vele werk dat Mirella Smit heeft verricht tijdens deze voorbereiding.

Nu zijn 8 jongeren onderweg naar hun vormsel op 6 juli, waar deze zal zijn is nog niet bekend. Zij maken weer stappen om nog meer bij de grote gemeenschap te mogen horen. Dat doen zij samen met hun ouders en de begeleiding van Mariosé Huits.


Ook ik ben onderweg, als u dit leest hoop ik dat de operatie geslaagd is en dat ik weer thuis ben, maar dat is toekomst kijken. Het betekent wel dat ik de aankomende weken rustig aan moet doen om goed te herstellen. Deken Ivan Garcia Ferman neemt voor mij waar.

Ik hoop u weer spoedig te zien en te ontmoeten.


Toon Jorink, diaken

dinsdag 9 april 2024

Pasen, voorbij ...




Het is al meer dan twee weken geleden dat we Pasen hebben gevierd. Ik wil namens het pastorale team iedereen, alle vrijwilligers bedanken die er voor hebben gezorgd dat de Goede Week en Pasen goed gevierd kon worden. Dank u wel voor de vele uren die u er aan besteed hebt. Het is te veel om iedereen op te noemen en dan dreigt het gevaar dat ik iemand vergeet. Uit de grond van ons hart: DANK U WEL.

A.s. zondag gaan 19 kinderen hun Eerste Communie doen, 2 kinderen hebben met hen samen het project gedaan. Totaal 21 kinderen uit de vier parochies van het Franciscus samenwerkingsverband. Deze viering in de Martinuskerk in ’t Veld op zondag 14 april om 11.00 uur. Pastoor Kees van Lent gaat daar in voor, samen met mij als diaken. Mirella Smit heeft samen met de leden van het pastorale team de kinderen voorbereid op deze dag. Daarvoor onze dank, Mirella, voor jouw tomeloze inzet.

Nu iets persoonlijks: ik ben vanaf 19 april een aantal weken uit de roulatie. Ik word geopereerd en er is mij opgedragen een aantal weken rust te nemen na dit operatie. Tijdens mijn afwezigheid zal deken Ivan Garcia waarnemen. Ik hoop dat ik in het weekend van 11 mei weer aan de slag te kunnen.


Namens het pastorale team  Toon Jorink, diaken.

woensdag 3 april 2024

Uitnodiging 'Rozenhoedje bidden' zaterdag 6 april, aanvang 10:00 uur in de Kloosterkerk


Uitnodiging op zaterdag 6 april 2024 voor het ‘Rozenhoedje bidden’ in de Kloosterkerk te Nieuwe Niedorp. Aanvang 10.00 uur.

Het feest van Pasen hebben we net gevierd. Voor zover we van vieren kunnen spreken. Want op dit moment is het droevig gesteld in onze wereld. Daarom lag voor velen dit jaar met Pasen het accent op Troost. ‘Kom naar me toe als je moe en te belast bent. Ik geloof in jou. Blijf hopen. Blijf vertrouwen. Het komt goed.’ Laten we mekaar vasthouden.

Daarom is het goed zo rond Maria samen te bidden.

Velen dragen haar in het hart. Wanneer we zorgen of verdriet hebben, keren we ons makkelijk tot haar. Maria is voor ons een lichtend voorbeeld, een toevlucht, een troostende Moeder. Op de 1e zaterdag van de maand is er gelegenheid om het Rozenhoedje te bidden.

Een half uurtje luisteren naar muziek, gebed en stilte rond Maria.

Bidden kan rust geven. Bij vreugde en verdriet, zeker in deze zware tijd!

Bidden met Maria is niet blijven staren in de vuurglans,
maar de vlam uitdragen naar haarden waar ze is uitgedoofd,
mensen binnenhalen bij de haard van het Liefdesvuur.

Er is gelegenheid om een kaarsje op te steken. Ieder heeft zijn of haar eigen intenties.

9.45 uur is de kerk open.

10.00 uur begint de viering.

Weet u van harte welkom!  Er is plaats voor iedereen! We hopen dat u, dat jij ook komt. Na afloop is er weer een heerlijk kopje koffie en thee! Samen koffie drinken is een waardevolle afsluiting van ons Maria uurtje.

Tot ziens op zaterdag 6 april in de Kloosterkerk. Weet je welkom!

Hartelijke groet,

Hans van Eck en Annemiek Wijnker Hoedjes.