woensdag 31 januari 2024

Uitnodiging Mariaviering met Rozenhoedje bidden op zaterdagmorgen 3 februari in de Kloosterkerk.




Naamdag van de heilige Blasius.

Op 3 februari, de feestdag van Sint-Blasius, kon men in veel katholieke kerken de Blasiuszegen ontvangen. De voorganger houdt daarbij twee op Maria Lichtmis gewijde kaarsen in Andreaskruisvorm verbonden onder de kin van de mensen. En bidt dan: Op voorspraak van de heilige Blasius, moge de liefdevolle God u beschermen tegen keelziekten en tegen alle vormen van kwaad. In de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest.” Vroeger was dit een belangrijke zegen! Deze zegen is vernoemd naar de heilige Blasius. Volgens diverse legenden was hij een arts die tot bisschop van de Armeense stad Sebaste werd gekozen.


2 februari, Maria Lichtmis, 

Is het feest van het steeds sterker wordende licht. Op 2 februari, 40 dagen na het Kerstfeest is het feest van Maria Lichtmis. Om ons te herinneren aan de eerste tempelgang van Maria. Zij draagt Jezus naar de tempel om hem te laten zien. Het Licht dragen. Ook daar zullen we zaterdagmorgen bij stilstaan. 

In deze zorgelijke tijd is het goed samen te komen, elkaar te ontmoeten en samen te bidden. We hebben elkaar nodig! Laten we elkaar niet uit het oog verliezen. Daarom is er zaterdagmorgen 3 februari 10.00 uur in onze Kloosterkerk gelegenheid voor een moment van rust en van bezinning. Hier geven we even tijd aan onszelf en aan elkaar. We bidden samen het Rozenhoedje. Een mooi moment om het weekend te beginnen. Er is gelegenheid om een kaarsje aan te steken. Ieder heeft zijn of haar eigen intenties. 

9.45 uur is de kerk open. 

10.00 uur bidden we het Rozenhoedje. 

Na afloop is er tijd voor ontmoeting en staat er een heerlijk kopje koffie klaar. 

We hopen dat u, dat jij ook komt. Want iedereen is welkom! Tot ziens.

Hartelijke groeten, Hans van Eck en Annemiek Wijnker Hoedjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten