dinsdag 16 januari 2024

In het zonnetje gezet...

Zaterdag jl. werden in een viering in de H. Wulframkerk 6 vrijwilligers in het zonnetje gezet. Zes vrijwilligers, uit de parochie Nieuwe Niedorp, ’t Veld en Waarland, die zich jaren lang hebben ingezet om de Actie Kerkbalans in goede banen te leiden.

Marja Bossen, Karin Beukers: Nieuwe Niedorp, Froukje Piek, Piet Roozendaal: Waarland en Linda Slippens : ’t Veld ontvingen van de landelijke organisatie een Ere penning voor hun inzet. Zij ontvingen ook een bos bloemen namens het Franciscussamenwerkingsverband.

Marian Mulders, Waarland, ontving een bos bloemen voor haar 50 jarig inzet als loper: de brieven rondbrengen en weer ophalen. Nu zij de parochie gaat verlaten, legt zij na deze 50ste keer haar taak neer. Dank jullie wel voor jullie onvermoeibare inzet.

Ieder jaar weer worden de brieven gemaakt, verdeeld in verschillende wijken en lopers brengen deze weer rond en halen de brieven weer op. Niets komt meer van de grond zonder vrijwilligers, dat geldt ook voor de Kerkbalans. Gelukkig zijn er ieder jaar weer mensen die zich eind januari willen inzetten. Nadat de brieven zijn opgehaald kan er de balans worden opgemaakt van de toegezegd bedragen om de parochies draaiende te houden. Draaiende te houden door de gebouwen te onderhouden en te verwarmen, om te kunnen blijven vieren op feestdagen, weekenden en bijzondere gebeurtenissen zoals doop, 1ste communie, vormsel, huwelijk en uitvaarten. Het is een geweldig grote klus met vele uren werk. Wat goed dat dat met vele vrijwilligers wordt gedaan. Daarvoor onze dank, want zonder vrijwilligers kan de geloofsgemeenschap niet draaien. 


Namens de Franciscus Samenwerkingsverband:


Toon Jorink, diaken.



Installatie als Deken.

A,s, zondag 21 januari om  10.00 uur wordt Ivan Garcia Ferman geïnstalleerd als Deken van het dekenaat Schagen door de bisschop in een feestelijke viering in de Christoforuskerk in Schagen. De installatie wordt nu pas gedaan dit in verband met de coronapandemie. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.


Namens de pastores van het dekenaat: Toon Jorink, diaken



Geen opmerkingen:

Een reactie posten