vrijdag 7 april 2023

Even bijpraten...

Beste parochianen,

Enige tijd geleden heeft u  in de krant, in ‘Samen Kerk’  maar ook in De Niedorper Weekblad kunnen lezen van de ontwikkelingen in het Bisdom. De kernboodschap van de Bisschop hierin is de problematiek van te veel kerken en te weinig vitaliteit.

In november hebben we u hierover ook geïnformeerd. 

Omdat het aantal parochianen minder wordt en het aantal vrijwilligers ook minder wordt, is samenwerken hierbij een belangrijk deel van de oplossing. 

Er zijn de afgelopen periode veel gesprekken gevoerd over de beste wijze van samenwerken. De deken heeft een inventarisatie ronde gemaakt en bij de diverse raden gevraagd hoe zij de toekomst verder zien.  

Ook in het samenwerkingsverband van De Vijfhoek is uitvoerig gesproken over hoe we het beste kunnen samenwerken. Dit proces is al vanaf 2014 gaande. Als gevolg  van de diverse besprekingen is besloten dat de samenwerking in De Vijfhoek stopt. 

De raden van de parochies ’t Veld, Waarland, Tuitjenhorn en Nieuwe Niedorp willen gezamenlijk de samenwerking verder intensiveren. Hierbij is een denkrichting om op termijn met parochie Schagen samen te gaan. Het parochiële team vanuit Schagen zal hierbij ondersteuning verlenen. Er zal een nieuw bestuur worden geformeerd met als doel een plan verder uit te werken over hoe wij met elkaar de toekomst, op een gezonde, maar ook op een andere manier, weer meer vitaal kunnen invullen.

Namens de Kloosterraad, Peter Koopman (secretaris)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten