zondag 10 juli 2022

De vakantie.

Scholen hebben vakantie, de dorpsbladen verschijnen niet, er is nog steeds de bouwvakantie, en velen van u hebben de vakantie geboekt om er even uit te zijn. Even uit de dagelijkse sleur en even geen wekker of ik moet morgen werken, morgen weer lekker een dag dat niet hoeft en alles kan.

In de kerken is geen vakantie. Wij als pastores team zijn blij dat er geen vieringen wegvallen door vakantie. De kerken zijn niet verstoken van vieringen. Soms op verzoek van de bewoners valt er een viering uit in juli en augustus in het Sabinahof namelijk 19 juli en 16 augustus.

Er is één van de pastores aanwezig op verschillende dagen op de secretariaten van de parochies:

Woensdag van 9.45-10.15 uur in Waarland

donderdag van 9.45-10.15 uur in Heerhugowaard de Noord

vrijdag van 9.45-10.15 uur in ’t Veld

U kan bij ons aankloppen, daar hoeft geen afspraak voor gemaakt worden.

Want de kerk hoeft geen vakantie, juist kan het bevrijdend werken om even tot rust te komen tijdens een viering of een bezoek aan de Mariakapel. Vakantie is juist de gelegenheid nieuwe energie op te doen en weer fris te beginnen na de vakantie. De kerk biedt dit allemaal aan en als we dat samen met elkaar mogen doen werkt het nog beter. De verschillende koorleden hebben aangeboden om tijdens de vakantie van de koren te zingen tijdens de vieringen, want meer dan 8 weken zonder zang dat kan niet goed zijn. Dames en heren, alvast bedankt voor jullie inzet. We verwachten u in een van de parochies in een viering.

Nu ik dit schrijf, wordt er al weer gekeken naar de vakanties in 2023. Je kan het maar geregeld hebben. Het  bijzondere blijft dat er in de kerk nooit gesproken wordt dan is de kerk op vakantie. Velen van u bezoeken juist in de vakanties kerken die men tegen komt: “Even een kaarsje opsteken even rondneuzen”. Kom ook in uw vakantie even een kaarsje opsteken en even rondneuzen in uw eigen parochiekerk.

Een oud gezegde: God heeft nooit vakantie, de Vader is altijd thuis, de Zoon bevond zich onder ons en de Geest waait altijd. Met dit gezegde wens ik u namens het team een goede, veilige vakantie toe.


Namens het pastorale team Toon Jorink, diaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten