vrijdag 3 september 2021

Open Monumentendag: klooster en kerk Nieuwe Niedorp


 Iedereen die over de provinciale weg langs Nieuwe Niedorp rijdt, ziet aan de rand van het dorp het indrukwekkende gebouw van het klooster. Op zaterdag 11 en zondag 12 september bent u in de gelegenheid om kerk en klooster ook eens van de binnenkant te bezichtigen en kennis te maken met de huidige bewoners van het klooster. Op beide dagen staan de deuren van kerk en klooster open van 10:00 tot 17:00u in het kader van de Open Monumentendag. U bent van harte welkom.

In 1907 werd het complex gebouwd als klooster van de paters Franciscanen. In de loop der jaren heeft het klooster tevens een thuis geboden aan de zusters Clarissen, aan de parochie Nieuwe Niedorp en een conferentiecentrum. Tegenwoordig is in het klooster een internationaal en missionair seminarie gevestigd, waar jongemannen worden opgeleid tot priester in onze omgeving. De parochie Nieuwe Niedorp maakt gebruik van de kerk die aan het klooster is verbonden.

In het gebouw is de rijke historie van ruim een eeuw katholiek leven voelbaar, maar ook de recentere inrichting van het klooster vertelt een boeiend verhaal. Het is zeer de moeite waard om deze gelegenheid aan te grijpen en kerk en klooster te bezoeken.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten