dinsdag 11 mei 2021

Samen het Rozenhoedje bidden ...



Samen het Rozenhoedje bidden in de Kloosterkerk

De meimaand is van oudsher de Mariamaand. Voor velen van ons heeft Maria een bijzondere betekenis. Een betekenis als moeder maar ook haar persoonlijke kwaliteit ‘een luisterend oor’ is voor mensen belangrijk. Zij wordt ook wel de moeder der moeders genoemd. In het leven van velen neemt zij een grote plaats in. Nog altijd bidden velen het Rozenhoedje. Mensen bezoeken een Mariakapel of een kerk, steken een kaarsje op en bidden of zoeken troost. Zeker in deze Coronatijd!  Bidden kan rust geven. Bij verdriet en vreugde kun je uiting geven aan je gevoelens.                                                                                                             

In het pastoraat gaat het om nabijheid. En juist dat is nog steeds lastig in Coronatijd. Het is daarom een extra uitdaging u in onze Kloosterkerk te kunnen ontvangen. Een gastvrouw of gastheer zal u begeleiden naar een plaats in onze kerk. In deze tijd is het goed samen te komen, en met afstand samen te bidden. 

Want toch levert deze tijd ook iets moois op. Mensen in onze parochie proberen er met elkaar het beste van te maken. Ze doen hun best elkaar te ontmoeten en te bemoedigen. Zo kan er saamhorigheid groeien want we hebben elkaar nodig! Laten we mekaar niet uit het oog verliezen. Omzien naar elkaar is zeker in deze tijd van groot belang!                                                                                                                                                                                                     

Daarom is er zaterdagmorgen 15 mei 9.30 uur in onze Kloosterkerk gelegenheid voor een moment van rust en van bezinning.  We bidden we samen een Rozenhoedje. Een mooi moment om het weekend te beginnen. Er is gelegenheid om een kaarsje op te steken. Ieder heeft zijn of haar eigen intenties.

Onze trouwe organist dhr. Jan van der Hulst zal enkele mooie Maria liederen ten gehore brengen. Zeer de moeite waard om naar te luisteren.  

Voorganger is Annemiek Wijnker Hoedjes. 9.15 uur is de kerk open.  

Weet u van harte welkom!  We hopen dat u, dat jij ook komt.                                                                                                         

Tot ziens op zaterdag 15 mei in de Kloosterkerk.

Hartelijke groeten,  

Hans van Eck en Annemiek Wijnker Hoedjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten