vrijdag 18 december 2020

KERSTMIS IN EN ROND HET KLOOSTER EN DE KLOOSTERKERK

Nu het duidelijk is geworden dat wij Kerstmis op een andere wijze gaan vieren dan andere jaren. Geen Kerstvieringen, maar een inloop in de Kloosterkerk, geen kindje-wiegen en veel extra maatregelen. Om toch het Kerstfeest te vieren en het Kerstverhaal te vertellen hebben de bewoners van het Klooster en de Kloosterraad samenwerking gezocht.

Om juist in deze moeilijke tijd toch het Kerstverhaal en de kerstgedachten onder ieders aandacht te brengen, wordt een ‘levende’ kerststal georganiseerd. 

In deze tijd van donkere dagen, helemaal door Covid-19, is het fijn dat wij het Licht mogen ervaren. 

De geboorte van Jezus Christus, de mooiste gebeurtenis van de geschiedenis, wordt al eeuwenlang verteld in tijden van vrede en oorlog.

De seminaristen en bewoners van het Klooster: Grootseminarie Redemptoris Mater, willen u laten ervaren dat er hoop is en dat het Licht weer zal schijnen door toch het Kerstverhaal te vertellen.

Dit wordt gedaan aan de hand van het kerstverhaal en een mooie eigen gemaakte kerststal in de binnentuin van het Klooster. Vervolgens is er gelegenheid om ook de kloosterkerk te bezoeken.

U kunt dit doen op zaterdag 19 december en zondag 20 december tussen 13.00-16.00 uur.

In verband met de coronamaatregelen vragen wij u, zich vooraf aan te melden en de tijd te vermelden hoe laat u komt met het aantal personen. U kunt dit doen tot vrijdagavond 22.00 uur.

U kunt zich aanmelden op het volgende e-mailadres: redmat.amsterdam@gmail.com

Vervolgens ontvangt u een bevestigingsmail.

U EN UW KINDEREN ZIJN VAN HARTE WELKOM.

(Ingang bij “Onder de Kastanje”)


Bewoners en seminaristen van het Klooster en Kloosterraad Nieuwe Niedorp.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten