vrijdag 18 december 2020

Van de pastores: Kerstmis zonder nachtmis!

Over een aantal dagen vieren we het feest van de geboorte van Jezus. Helaas zal dit Kerstfeest er anders uitzien dan we gewend zijn. Afgelopen week werd duidelijk, in persconferentie van de regering en in de richtlijnen van het Bisdom, dat Kerstvieren zoals we willen, niet mogelijk is.


De beperkende richtlijn van maximaal 30 mensen in de kerk, betekent dat we vele mensen zouden moeten teleurstellen die in de kerk mogen. Meerdere vieringen met 30 personen ligt niet voor de hand want tussen de vieringen door werd aangeraden 2 uur te luchten. Daarom hebben de pastores  van de gehele regio Schagen besloten geen vieringen te verzorgen, waar u bij aanwezig kunt zijn. 


Op Kerstavond en Kerstochtend worden livestream-vieringen verzorgd, waaraan u via het internet kunt deelnemen. Daarnaast zijn onze kerken op gezette tijden open. U kunt dan de kerststal bezichtigen, een kaarsje aansteken en in stilte bidden.



De livestream-vieringen zijn 

op Kerstavond 24 december om 22.00 uur 

en op 1ste Kerstdag 25 december om 10.00 uur. 


De vieringen worden uitgezonden vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk in Heerhugowaard de Noord. Bij deze vieringen worden er totaal 30 parochianen uit de verschillende parochies uitgenodigd. We nodigen alle andere parochianen uit om via internet met deze viering verbonden te zijn.


U vindt de livestream via www.heilighartdenoord.nl



Openstelling kerken:


Hieronder vindt u de tijden waarop de kerk in uw parochie geopend is:


De Noord:

1ste Kerstdag 25 december.

2de kerstdag 26 december 


Nieuwe Niedorp: 

Kerstavond 24 december van 18:30 - 20:30 uur.

1ste Kerstdag 25 december van 11:30 - 13:00 uur. 


De kerk zal warm en versierd zijn de kerststal geplaatst. Tijdens de inloop zal er muziek zijn en het kerst verhaal gelezen worden.

Op kerstavond en 1ste Kerstdag wordt het kerstverhaal voorgelezen.


’t Veld: 

Kerstavond 24 december de kerk van 17.00 uur tot 19.00 uur.

1ste Kerstdag 25 december van 14.00 uur tot 16.00 uur.

U bent dan in de gelegenheid de Kerststal te bezichtigen en uw kerstwens in de wensboom te hangen en een kaarsje op te steken en te luisteren naar het Kerstverhaal en muziek.


Waarland:

Kerstwensboom vanaf  maandag 21 december. 

In de hal van de kerk.


Kerstavond 24 december: De kerk open om 16.00 uur.

Deze is sfeervol verlicht met kaarsen en enkele lampen. 


16.00 uur tot 17.00 uur: Dit uur is voor iedereen maar speciaal voor diegene die het vervelend vinden om in het donker naar buiten te gaan.


17.15 tot 18.45 uur: het kinderuurtje. De kerk is open voor iedereen maar ouders met kleine kinderen, schoolgaande kinderen worden hier van harte bij uitgenodigd.


19.00 tot 20.00 uur: De kerk blijft open om even binnen te lopen.


1ste Kerstdag 25 december van 11.00 uur tot 13.00 uur.

 

Na de Kerst:

De Oudejaarsvieringen zullen vervallen. Wel zal op 1 januari in sommige kerken een viering zijn.

De Noord om 10.00 uur

Nieuwe Niedorp om 10.00 uur

’t Veld om 11.00 uur

Waarland: geen viering.


In het nieuwe jaar pakken we vooralsnog het bestaande rooster weer op, binnen de dan geldende beperkingen rond het coronavirus.


Het virus grijpt nog steeds om zich heen grijpt en wellicht dat nieuwe maatregelen van de regering en het bisdom ertoe leiden dat we de plannen weer moeten aanpassen. We hopen in dat geval op uw begrip


De pastores: pastoor Tilma, diakens Hans Bruin en Toon Jorink

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten