zondag 28 april 2024

Uitnodiging Rozenhoedje bidden en tot gebed voor de vrede, zaterdag 4 mei, aanvang 10:00 uur in de Kloosterkerk ...



Aanstaande zaterdag is er weer gelegenheid om samen het Rozenhoedje te bidden. Het is dan 4 mei, een bijzondere dag. Op deze dag herdenken en gedenken wij de verschrikkingen en de gevallenen van de tweede wereldoorlog, maar ook van andere conflicten waar Nederland bij betrokken is geweest. Herinneringen aan die duistere tijden komen weer boven. Bij mensen die de oorlog hebben meegemaakt, maar ook bij latere generaties die het verdriet van hun ouders en grootouders van nabij hebben meegemaakt. Zo vlak na de oorlog werd er gezegd ‘dit nooit meer’


Nooit meer …. Nu bijna 80 jaar later zien we weer donkere wolken boven ons samen pakken en een groot conflict dreigt. Er lijkt een dynamiek te ontstaan die bijna niet te stoppen is. Vrede is niet meer vanzelfsprekend.


Juist nu kunnen we ons inzetten voor de vrede, voor vrede dichtbij en verder weg. Het hoeft niet altijd groots aangepakt te worden, we kunnen het ook klein houden door bijvoorbeeld te bidden voor de vrede.

Een mooi gebed hiervoor wil ik met u delen:


Dromen

Laten we vrede dromen
alsof oorlog niet bestaat
en er nergens doden vallen,
nergens iemand iemand haat.
Laten we de stilte dromen
harde woorden niet verstaan,
alsof haast en drukte wijken,
er geen straaljagers bestaan.

Laten we de ruimte dromen
brede stranden, wijde zee,
verre luchten, velden bloemen,
en de wind brengt toekomst mee.

Laten we de liefde dromen
warm en sterk en licht en zacht.
Laat de liefde in ons komen
bij ons blijven, dag en nacht.

God van mensen, geef ons kracht
waar te maken wat wij dromen.

(Margreet Spoelstra)


Graag willen we, samen met u, op zaterdagmorgen 4 mei 10:00 uur in de sacristie van onze Kloosterkerk een rozenhoedje bidden en te bidden voor de vrede. Er is gelegenheid om een kaarsje op te steken.

De kerk is vanaf 09:45 uur open en om 10:00 uur beginnen we met een korte inleiding, vervolgens bidden we samen een Rozenhoedje en sluiten we af met gebed.

Natuurlijk is er na afloop weer een heerlijk kopje koffie en thee. Elke keer weer een waardevolle afsluiting van ons Maria uurtje.


We ontmoeten u graag op zaterdag 4 mei!!


Met een hartelijke groet,


Annemiek Wijnker Hoedjes en Hans van Eck


Geen opmerkingen:

Een reactie posten