zaterdag 7 oktober 2023

Nieuws vanuit het Samenwerkingsverband Franciscus


Wellicht vraagt u zich af wat het Samenwerkingsverband in de periode vanaf de parochieavond tot nu heeft gedaan. Daarover kunnen we kort zijn. Behalve contact zoeken met de verschillende parochieraden (hier in Tuitjenhorn parochieoverleg genaamd) nog niet zo veel.

Op 15 maart 2023 hebben wij als bestuur kennisgemaakt met elkaar en gesproken over onze opdracht vanuit het bisdom. Vervolgens hebben wij in de periode daarna de beide parochieavonden in mei voorbereid. Voorafgaande aan de parochieavonden zijn de voormalig besturen, nu parochieraden, op de hoogte gesteld van de veranderingen. Het verslag van de parochieavonden is gedeeld met de gemeenschappen en we hebben ons daarna, zoals beloofd op deze avonden, ook schriftelijk voorgesteld aan de gemeenschappen. 

Als bestuur hebben we ons in de afgelopen periode gebogen over de communicatie vanuit ons met een vast post- en mailadres. Verder hebben we concept reglementen voor bestuur en raden opgesteld. Ook de vieringenroosters in de verschillende kerken zijn aan bod gekomen, omdat de bezetting van het pastoraat ons zorgen baart. En is er contact gezocht met de penningmeesters van de vier raden.

In de komende jaren gaan we aan de slag met de beleidsagenda. Er zullen plannen gemaakt worden op de diverse beleidsterreinen als geloof, pastoraat, personeel en vrijwilligers, financiën, gebouwen en begraafplaatsen, besturen en beheren. Een behoorlijke agenda, waarin het beleid uit de diverse parochies meegenomen wordt. Op 9 oktober hebben we voor het eerst een bijeenkomst met afgevaardigden van de vier raden. In dit overleg zullen we de raden meenemen in de stappen die we de komende periode zullen gaan zetten.

We zullen ook u regelmatig in de parochie- en/of dorpsbladen informeren over wat wij doen.

Namens het Samenwerkingsverband Franciscus, pastoor Ivan Garcia, Peter Koopman, Matthijs Boeser, Mirella Smit, diaken Toon Jorink en Mariosé Huits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten