dinsdag 3 januari 2023

Zaterdag 7 januari, Rozenhoedje bidden in de Kloosterkerk

 




Op de 1e zaterdag van de maand op 7 januari 2023 is er weer Rozenhoedje bidden in de Kloosterkerk te Nieuwe Niedorp. 

Aanvang 10:00 uur.


Deze week is het de week van Drie Koningen. Op deze dag vieren we het bezoek  van de drie koningen uit het Oosten aan  Jezus in een stal. De drie wijzen gingen op pad, omdat ze een wonderlijke ster aan de hemel zagen staan die hen uiteindelijk de weg naar Bethlehem wees. Het was een bijzondere ster die symbool staat voor het licht in de duisternis, maar vooral ook voor hoop! Voor overwinning van het goede op het kwaad. De drie wijzen vertegenwoordigen ieder een werelddeel. Balthasar kwam uit Azie, Melchior uit Europa en Caspar uit Afrika.


Tijdens het Rozenhoedje bidden zullen we stilstaan bij die bijzondere ster. Zo ook bij Maria. Maria is helemaal mens en daardoor heel herkenbaar en troostvol voor ons. Zo is ze een voorbeeld voor velen. Maria heeft een bijzondere betekenis voor mensen. Haar persoonlijke kwaliteiten waaronder die van een luisterend oor is voor mensen belangrijk. Maria wordt gezien als iemand van ons. Zij wordt ook wel de moeder der moeders genoemd. Want Maria bewaart de woorden in haar hart. 


Bidden kan rust geven. Bij vreugde en verdriet, zeker in deze onzekere tijd! Daarom is er op de 1e zaterdag in januari weer gelegenheid om in alle rust samen het Rozenhoedje te bidden. Een half uurtje bidden, luisteren naar muziek, gebed en stilte rond Maria. Er is gelegenheid om een kaarsje op te steken. Ieder heeft zijn of haar eigen intenties. 


9.45 uur is de kerk open. Weet u van harte welkom. We hopen dat u, dat jij ook komt. Na afloop staan de stoelen klaar en is er weer een heerlijk kopje koffie! Samen koffie drinken is een waardevolle afsluiting van ons Maria uurtje.

Tot ziens op zaterdag 7 januari in de Kloosterkerk.


Hartelijke groetjes, 

Hans van Eck en Annemiek Wijnker Hoedjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten