dinsdag 15 februari 2022

Verdiepingsavonden Vijfhoek

Binnen de Vijfhoek organiseren we de komende maanden twee series verdiepingsavonden. Hieronder de informatie over het thema van de bijeenkomsten.

U bent van harte welkom om ook te komen! Vergeet u niet aan te melden bij Alma Danenberg via vijfhoekcoordinator@gmail.com of op woensdag- en vrijdagochtend via 072-5711334.

1. Bijbelavonden: de gelijkenissen van Jezus

De mensen in zijn tijd luisterden graag naar Jezus. Met name zijn ‘gelijkenissen’ spraken erg aan. Gelijkenissen zijn korte verhaaltjes, waarin een boodschap verborgen zit. Ze zijn vaak verrassend en zetten aan tot denken. Wat hebben ze ons te zeggen?

Graag nodigen wij u uit voor vijf Bijbelavonden in de veertigdagentijd, telkens op een andere locatie in de Vijfhoek. Elke keer nemen we een gelijkenis van Jezus onder de loep. U bent alle avonden welkom, maar u kunt ook één of enkele avonden bijwonen. De avonden beginnen om 19:30u en duren tot ongeveer 21:00u.

Datum Locatie
Woensdag 9 maart Nieuwe Niedorp  pastoor Tilma
Dinsdag 15 maart De Noord         Toon Jorink
Dinsdag 22 maart Waarland         pastoor Tilma
Dinsdag 29 maart ’t Veld pastoor Tilma
Woensdag 6 april ’t Kruis pastoor Tilma

pastoor Tilma en Toon Jorink

2. De Islam: wat weten we ervan?

Na het Christendom is de Islam de grootste religieuze groepering in ons land. Terwijl het aantal christenen in ons land spectaculair gedaald is, groeit het aantal islamieten in ons land wel. Overal komen we volgelingen van de Islam tegen, maar wat weten we eigenlijk van hun geloof? Van de extremisten weten we wel wat, maar wat weten we van de overtuigingen van de gewone, gematigde volgelingen van de Islam. Vaak maar bitter weinig.

Daarom wil ik voor belangstellenden uit onze Vijfhoek een viertal avonden over de Islam aanbieden:

Wanneer: donderdag 28 april, 5 mei, 12 mei en 19 mei
Locatie: vergaderruimte Wulframkerk Waarland
Tijd: van 19:30u tot ongeveer 21:00u

Inschrijven is voor alle vier de avonden. Dus niet voor één enkele avond.

pastor Gerard Remmers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten