woensdag 22 december 2021

Kerstboodschap van de Kloosterraad ...

Beste parochiaan,



Kerstmis 2021 is weer de afsluiting van een bijzonder jaar. 


Het jaar wordt helaas weer afgesloten met een lockdown. Een nieuwe variant van het coronavirus houdt ons allen in de greep. Plannen welke wij gemaakt hebben moeten we weer bijstellen. 


Het afgelopen jaar zijn er ondanks alle beperkingen mooie activiteiten georganiseerd in de kerk. Het aantal vieringen is beperkt, echter het aantal bezoekers per viering is stijgende. Met name door de invulling van ons pastorale team, maar ook door de invulling van rector Luc zijn de Eucharistievieringen mooie vieringen om bij te wonen en hebben we een enthousiaste groep van bezoekers. 


In de evaluatie van het jaar kunnen we ook stellen dat het woord Samen belangrijk is. Samen met een aantal vrijwilligers wordt met regelmaat het Rozekransbidden op de zaterdagmorgen georganiseerd. Ook samen met een grote groep enthousiaste vrijwilligers wordt de begraafplaats fantastisch onderhouden. De groep heeft mooie plannen voor het volgend jaar. Samen met andere parochies worden de 1e H. Communie en Vormsel georganiseerd. 


Het woord Samen is ook van belang voor het volgende jaar. 


In 2022 willen we nog meer samen doen. 


We werken al heel wat jaren samen  met de 5 regio-parochies in het samenwerkingsverband “De Vijfhoek ’.  Samen met de 5 parochies uit de regio wordt het bestuur gevormd.


Aankomend jaar willen wij verder in gesprek over wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Er is een focusgroep gevormd welke mooie ideeën heeft geïnventariseerd. De ideeën worden nu verder uitgewerkt. De rode draad is dat “De kerk open blijft voor u als parochiaan’. 


Graag willen we van deze gelegenheid gebruik maken om u uit te nodigen met ideeën te komen en uw hulp aan te bieden. Wij zullen u nodig hebben voor het organiseren van bijvoorbeeld familievieringen, gezinsvieringen en andere activiteiten. Samen kunnen we de parochie levendig houden. Dit doen we met elkaar. 

Wij roepen nu op om samen met ons mee te denken over nieuwe activiteiten en heeft u goede ideeën voor een nieuwe weg voor onze parochie dan horen wij dit graag. 


Wij wensen u prettige kerstdagen en een voorspoedig 2022. Blijf gezond!


Namens De Kloosterraad

Peter Koopman (secretaris) 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten