dinsdag 7 december 2021

Een opmerkelijk nieuw initiatief .....

Katholiek Kado!


Altijd al eens willen weten waar katholiek voor staat.

Haar beleving, rituelen en symboliek.

Genieten van het goede leven met aandacht om je heen.


Veel mensen hebben katholieke wortels of een katholieke achtergrond. Veel daarvan hebben zij losgelaten. Veel mensen hebben interesse in gebruiken en stellen zich daarbij de vraag hoe zij hun leven zinvol betekenis kunnen geven. Menigeen heeft een vermoeden van de rijk gevulde schatkamer van de katholieke traditie.
Hoe krijg je er beleving bij? Hoe geef je in onze tijd deze traditie opnieuw handen en voeten? Hoe haal je deze ongekende rijkdom in je huis en in je leven?


  


Hier is je kans met een abonnement voor het katholiek kado.

Liefst zes boxen, verspreid over het jaar op de katholieke hoogtepunten, met allerlei waardevolle blijvende kado’s. (zie ook de katholiekkado kalender)

Maar ook met tips, gebruiken die lichtvoetig informeert en leert over het katholiek geloof. 


Bezoek de website : katholiekkado.nl   


cadeau tip

Het kan ook zomaar zo zijn dat we (groot)ouders op een idee zetten om het als kado aan hun kinderen te schenken. 

Ouders die het belangrijk vinden om hun kinderen iets moois en kennis mee te geven over het katholiek geloof.

Iedereen die het Katholiek kado besteld krijgt een geschenkbon met een klein presentje. 

Dan het plezier van zes boxen gedurende het jaar die je uitpakt en waarvan je in verwondering staat. 


Unboxing video

Natuurlijk krijgen mensen ook uitleg over wat ze precies in hun handen hebben, want het draait om kennis nemen van de betekenis achter de fraaie inhoud van elke doos. Daarvoor wil het team achter het initiatief ook gebruik maken van een ander fenomeen dat tegenwoordig populair is: de unboxing video. “Dat willen we met iedere box doen, zodat mensen ook vragen kunnen stellen.”


Een Jongere aan het woord

Het landelijk uit te rollen katholiekkado.nl  vind zijn basis in de H.Hartparochie van De Noord.  De ontwerpen, websites enz. Alles wordt gedaan door jongeren ! (enkele van de zelfde jongeren van het Virgilius ‘het bier om te delen’) 


Een van de jongeren hoopt dat haar ontwerpen jongeren aan zullen spreken. “Het moest pakkend zijn en niet te ouderwets. De link met het geloof heb ik erin gestopt, maar wel op een subtiele manier zodat het niet afschrikt’.

‘Wat ik mooi vind aan het geloof is hoe het een gemeenschap samen kan brengen, hoe het een basis legt’, zegt ze. “Ik hoop dat Katholiek Kado meer aandacht kan genereren voor die kant van het geloof, dat het mensen kan samenbrengen. Die kant wordt nog vaak vergeten.”



Bezoek de website : katholiekkado.nl   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten