zaterdag 30 maart 2024

Pilar en Socorro ...

 




Het is vandaag de zaterdag tussen Goede Vrijdag en Pasen, ook wel Stille Zaterdag genoemd, de dag tussen de dood en nieuw leven. Zoals elke ochtend sla ik bij het ontbijt even de krant open. Vandaag ergens verscholen tussen de kolommen met het wereldnieuws valt mijn oog op een klein artikeltje met de kop “De Blauwe Zusters blijven in Gaza, bij Jezus”. Misschien kent u ze wel de ‘Blauwe Zusters’, ze hebben sedert 2006 in Heiloo hun plek gevonden in het voormalige Juliana klooster. 


Pilar en Socorro zijn tweelingzussen, komen uit Peru en zijn beiden Blauwe Zuster, hun standplaats is Gaza. Daar staan ze de parochianen bij, maar ook gewonden en gehandicapten. Beide zusters laten, onder moeilijke omstandigheden, het parochieleven doorgaan. In januari waren er nog acht kinderen die hun eerste communie deden.


Pilar en Socorro hebben een Peruaans paspoort en kunnen zo Gaza verlaten maar kiezen ervoor om in deze benarde omstandigheden hun geloofsgenoten bij te staan, ‘Bij Jezus blijven’, noemen ze het….


Hier dichtbij maken we ons weer op voor het Paasweekend, eieren kleuren en verstoppen, brunch en diner, misschien een festivalletje. Het is u allemaal van harte gegund. Toch wil ik u vragen om juist nu met Pasen een moment met uw gedachten bij Pilar en Socorro te zijn en hun mee te nemen in uw gebed. Om vol te houden, en om liefde tot het einde toe.


Van de redactie Kloosterkerk-blog,

 een zalig Pasen toegewenst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten