zondag 25 februari 2024

Uitnodiging: Zaterdag 2 maart Rozenhoedje bidden …




De meteorologische lente is net begonnen en hier en daar zien we alweer wat narcissen bloeien. Wel wat vroeg maar goed dat maakt het genieten ervan niet minder. De kerststal ligt alweer een tijdje op zolder, het carnaval is ook weer van even geleden en de askruisjes zijn alweer van het gezicht gewassen. Na aswoensdag begint een periode van bezinning en inkeer. Dan gaat onze aandacht naar Pasen, op het sterven en de verijzenis van Jezus Christus als dragende kracht van ons bestaan en als inspiratiebron voor de keuzes die we maken.


De kerststal en het kruis vormen lang niet het hele christelijke geloof, maar ze brengen ons wel op het spoor daarvan.

Ook het bidden van de rozenkrans rond de geheimen van Maria kan ons raken en omvormen en zo ons op het spoor brengen van het geloof.


Graag willen we, samen met u, op zaterdagmorgen 2 maart 10:00 uur in de sacristie van onze Kloosterkerk weer een rozenhoedje bidden. Er is gelegenheid om een kaarsje op te steken.

De kerk is vanaf 09:45 uur open en om 10:00 uur beginnen we met een korte inleiding, vervolgens bidden we samen een Rozenhoedje en sluiten we af met een mooi Marialied.

Natuurlijk is er na afloop weer een heerlijk kopje koffie en thee. Elke keer weer een waardevolle afsluiting van ons Maria uurtje.


We ontmoeten u graag op zaterdag 2 maart!!


Met een hartelijke groet,


Annemiek Wijnker Hoedjes en Hans van Eck

Geen opmerkingen:

Een reactie posten