woensdag 14 februari 2024

Samen op weg ...




Samen op weg.


Afgelopen zaterdag hebben 21 eerste communicanten zich voor gesteld in een viering in de Kloosterkerk in Nieuwe Niedorp. 21 Kinderen uit de vier parochies van het Franciscussamenwerkingsverband gaan met elkaar op weg naar zondag 14 april om op die dag hun Eerste Communie te mogen ontvangen. Op woensdagmiddag komen zijn bij elkaar om zich daarop voor te bereiden. Aan hen wordt het verhaal verteld van Jezus en wat dat leven kan betekenen in het leven van nu.

Ook wij als volwassenen gaan op weg niet naar 14 april maar op weg naar Pasen. Woensdag was het Aswoensdag en mogen wij ons in onszelf keren. Een tijd van bezinning en een tijd van overdenken. Is het een droeve tijd: nee eigenlijk niet hoewel de liturgische kleur paars is. Het is juist een tijd om met bezinning meer inhoud te geven aan je leven door om te zien naar elkaar. Dichtbij en ver weg. De vastenactie zoals ieder jaar is weer van start gegaan om de mensen van ver weg te helpen in hun nood. Primaire levensbehoefte schieten vaak te kort door gebrek aan geld en mensenkracht. Mag er voor het ook een verlossing zijn van dat wat niet goed is. En voor ons hier in Nederland mag het een tijd zijn van bezinning: zijn we op de goede weg in ons leven. Mogen onze ogen geopend worden voor onze eigen tekorten en mogen we onze handen uit de mouwen steken.

Ik wens u een goede voorbereiding voor het feest van Pasen.


Namens het pastorale team: Toon Jorink, diaken


Boeken van pastoor van der Linden.

U vindt de boeken van pastoor van der Linden achter in de kerk. De drie boeken gaan over de bijbel. Velen van u hebben al een of twee boeken uit deze reeks. Nu kunt u uw reeks compleet maken door het ontbrekende boek mee te nemen. Er staat een bus naast waar u uw vrijwillige bijdrage in kan doen. Een bijdrage die zegt hoeveel het u waard is om deze reeks in zijn geheel te hebben.

In Waarland liggen ook enkele iconen die geschilderd zijn door Wies van der Gulik, ook deze mag u nemen tegen een vrijwillige bijdrage.


Toon Jorink, diaken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten