dinsdag 9 januari 2024

Het nieuwe jaar is begonnen .........

2024 is begonnen en toch wil ik nog even terugblikken op 2023, vooral de laatste weken. We hebben afscheid genomen van pastoor Jan van der Linden met een Requiemmis in Heemskerk, waarin de bisschop voorging en een dag later een viering in de voor hem zo vertrouwde Wulframkerk in Waarland. Het was goed om te zien dat het koor bestond uit leden van de koren van de parochies: Waarland, ’t Veld, Nieuwe Niedorp en Heerhugowaard. Na de viering werd hij begraven op het kerkhof. 

En dan de vele kerstvieringen in de parochies. Onze dankbaarheid mogen we uitspreken naar de vele mensen die samen hebben gevierd in de vieringen in de kerken. En om te kunnen vieren hebben veel mensen zich ingezet om Kerstmis tot Kerstmis te maken. Ik noem de kerkwerkster, de bloemgroepen, de stencilgroepen, kosters en koren en fanfare. Dank jullie wel voor jullie inzet.

Wat was het een koor dat op 31 december in ’t Veld de viering op luisterde. Een koor bestaande uit leden van alle koren verzorgde in deze viering de gezangen. En met een groot aantal parochianen uit de verschillende parochies werd het een mooie viering om het jaar 2023 af te sluiten. 

Mogen we in 2024 ook zo met elkaar samenwerken en samen vieren. En dit samen werken en vieren gebeurt direct al weer in de eerste week: het Eerste Communieproject is gestart met 20 communicanten uit alle vier de parochies van het Franciscussamenwerkingsverband. Kerk zijn betekent ook over grenzen en barrières heen stappen om juist samen kerk te kunnen en te willen zijn. Als ieder daar zijn of haar steentje toe bijdraagt dan vormen wij samen een gemeenschap dat voor elkaar en voor de ander zorg kan dragen.

Ik wens u namens alle pastores van het dekenaat een gezegend 2024 toe.


Een bijzondere viering op 13 januari in Waarland.

Op zaterdag 13 januari in er in de Wulframkerk in Waarland om 19.00 uur een viering waarin stil wordt gestaan de vele vrijwilligers die zorgdragen voor de actie Kerkbalans. Velen zetten zich al jaren in om deze actie in goede banen te leiden. In  deze viering staan we daarbij stil. Na de viering kan er koffie/thee worden gedronken. Het ritmisch koor luistert deze viering op. Oud deken Eduard Moltzer en Toon Jorink, diaken, gaan voor in deze viering.


Installatie deken Ivan Garcia Ferman op 21 januari in Schagen.

Door de coronapandemie is de installatie als deken uitgesteld. Gelukkig komt van uitstel geen afstel. In een feestelijke viering op zondag 21 januari om 10.00 uur zal de deken worden geïnstalleerd door de bisschop. U bent daarbij van harte welkom.


Toon Jorink, diaken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten