maandag 18 december 2023

Overlijden pastoor van der Linden



Pastoor van der Linden overleed op 13 december in het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk. 

Hij had het sacrament van de ziekenzalving ontvangen. Hij werd op 11 juli 1931 geboren in Haarlem en op 4 juni 1955 tot priester gewijd. Hij is in vele parochies werkzaam geweest eerst als kapelaan en later als pastoor. Zo ging hij van Spanbroek naar Bennebroek en dan naar Castricum om in 1981 neer te strijken in Waarland. Een jaar later kwam ’t Veld erbij en een korte periode waarnemend pastoor in Schagen van 1990-1991 en tegelijkertijd werd hij ook pastoor van Nieuwe Niedorp. Van 1995-1996 was hij ook nog waarnemend pastoor van Warmenhuizen. En naast dit alles nam hij de functie van deken aan in de periode 1987-1997. Op 1 september 2001 ging hij met emeritaat en ging samen met Wies van der Gulik wonen in Heemskerk, dichter bij zijn familie en ook om zijn mogelijke opvolger niet voor de voeten te lopen. 

Pastoor van der Linden was, ondanks dat hij met emeritaat was gegaan, altijd actief gebleven.

Hij ging graag voor in eucharistievieringen. Voor hem het sacrament dat je nodig hebt om echt met God in contact te kunnen komen. In onze parochies is hij voor blijven gaan tot hoge leeftijd. Hij besefte dat zijn mogelijkheden om voor te gaan in vieringen beperkt werden toen hij geen auto meer mocht en kon rijden. Maar in de omgeving van Heemskerk is hij tot enkele weken terug steeds voor gegaan in vieringen. Bleef actief door deel te nemen aan bijbel cursussen.

Wie van u heeft hem niet zien brevieren voor de vieringen door de zijpaden van de H. Wulframkerk. Hoeveel kinderen heeft hij niet gedoopt, Eerste Communie uitgereikt, gevormd en getrouwd. Het  aantal begrafenissen welke hij geleid heeft, heeft hij net als de andere sacramenten, nooit bij gehouden. Wat hij wel bij hield, de mensen hij kende, niet altijd op papier, maar juist in herinnering door wat zij in hun leven hadden meegemaakt. Velen zullen hem blijven herinneren en ieder weer op eigen wijze. 

Afgelopen woensdag was er de Requiemmis in Heemskerk, waarin bisschop J. Hendriks voorging. 

Op donderdag was er de afscheidsviering in zijn vertrouwde H. Wulframkerk in Waarland, waarna hij bijgezet is in het graf van zijn steun en toeverlaat van vele jaren, Wies van der Gulik-Weijers.

Mag hij, zoals het op de rouwkaart stond, bij God zijn. Geluk en genade volgen mij alle dagen van mijn leven, ik keer terug in het huis van de HEER tot in lengte van dagen. psalm 23; 6

 

Namens de Wulframraad, de Martinusraad, de Kloosterraad en het pastorale team.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten