vrijdag 22 december 2023

Kerst 2023 en naar het nieuwe jaar ...




Nog maar een paar dagen en dan is het weer Kerstmis. Je kan dan wel gekscherend zeggen: O, ja het Kind wordt weer geboren. En dat is heel correct: Ja ieder jaar wordt het Kind weer geboren, omdat het nodig is dat we beseffen dat wereld waarin wij nu leven niet de wereld is die Jezus voor ogen had. Nog steeds zijn er oorlogen, nog steeds worden mensen gediscrimineerd en nog steeds zijn er mensen die aan de rand van de samenleving leven. Dan blijft de vraag hoe ziet de wereld eruit dat het Kind voor ogen had. Een wereld waar het lam ligt naast de leeuw, het kind speelt bij het hol van de slang. Waar mensen brood wordt gegeven in plaats van stenen en geen schorpioen maar vis. Het Kind vraagt van ons zo vaak ook onze andere wang toe te keren als het gaat om onrecht en onvrede en niet direct te grijpen naar wapens of protestacties, maar proberen die dialoog open te houden.

Wat willen de mensen met Kerstmis? Gaat het om het Kerstgevoel, gaat het om het gevoel dat ieder van ons heeft als er een kind wordt geboren? Wat is het mooi dat wij dat gevoel kunnen delen en samen beleven met zo veel mogelijk anderen. KOM IN DE KERK om dit samen te kunnen doen. In alle kerken van de parochies van het Franciscussamenwerkingsverband zijn er vieringen verzorgd met gezangen van de koren en de fanfare daar kunnen wij samen vieren.


Na Kerstmis leven door naar het nieuwe jaar 2024. We kijken terug op het voorbije jaar in de oudejaarsviering. Deze zal in ’t Veld zijn op 31 december 17.00 uur. Daar zullen leden van alle koren van de parochies hun medewerking aan verlenen om zo samen het oudejaar uit te luiden en met elkaar op te gaan naar het nieuwe jaar 2024.


Namens het pastorale team;  Toon Jorink, diaken


Geen opmerkingen:

Een reactie posten