vrijdag 28 april 2023

De Toekomst

Zoals u misschien al hebt gehoord is het samenwerkingsverband ‘De Vijfhoek’ ontbonden. Om verschillende reden is het niet gelukt een goed lopend samenwerkingsverband te hebben dat ook in de toekomst solide is. In overleg met alle betrokkenen is er besloten dit samenwerkingsverband te ontbinden.  Er werd er gezocht naar mogelijkheden van nieuwe samenwerkingsverbanden die wel perspectief bieden voor de toekomst en deze werden gevonden. 

Heerhugowaard ‘de Noord’ en ‘’t Kruis’ gaan met elkaar een nieuw samenwerkingsverband aan om in de toekomst aan te sluiten bij Heerhugowaard ‘’t Centrum’. 

Voor Waarland, ’t Veld en Nieuwe Niedorp geldt dat zij al jaren lang met elkaar hebben samengewerkt en elkaar vertrouwd zijn. Tuitjenhorn sluit bij deze drie parochies aan om met hen een samenwerkingsverband aan te gaan onder de naam Franciscus, welke gericht wordt op Schagen, de Christophorusparochie.

Dit waren de eerste stappen richting te toekomst, waar het kerkbezoek verder zal teruglopen en de aantal praktiserende gelovigen verder zal afnemen en daardoor samenwerking van groot belang is. Om met elkaar over de toekomstige samenwerking met elkaar te praten zijn er twee gespreksavonden georganiseerd:

Op 15 mei in de Marinxschool, Zwarteweg 13B ’t Veld en

Op 16 mei in het AHOJ, Dorpsstraat 37 Tuitjenhorn.

U bent vrij bij welke gespreksavond u aanwezig wilt zijn. Wij, als bestuur en pastorale team hopen op goede gesprekken om samen naar een toekomst om te zien waar elke gemeenschap van de vier parochies zich welkom voelt en thuis voelt.


Namens het Samenwerkingsverband Franciscus,


Deken Ivan Garcia Ferman


Geen opmerkingen:

Een reactie posten