dinsdag 6 december 2022

Zaterdag 10 december, Rozenhoedje bidden in de Advent......





Buiten is het grijs en donker, het is wintertijd. Een beetje vreemd, het WK voetbal is aan de gang en Oranje doet het zo slecht nog niet. Vele kilometers verderop is de oorlog in de Oekraïne nog steeds gaande. Dit voelen we in onze ziel en ook in onze portemonnee. Er heerst veel polarisatie in de samenleving en we zien veel pessimisme en frustratie in de maatschappij. Ja we kunnen wel spreken van de donkere dagen voor kerstmis.


Eind november, ruim twee weken geleden alweer, kwam er op die zondag een lichtje tevoorschijn. Discreet en kwetsbaar, maar wel onvergankelijk. Het is de tijd van de Advent, wat letterlijk ‘komst’ betekent. 


Advent is een tijd van wachten en verwachten. Advent is ook bij uitstek de tijd om stil te staan bij Maria. Maria als sterke kracht, als bron van wijsheid, van niet oordelen. We willen ons bezinnen en ons laten raken door Maria en zien wat ze kan betekenen in ons leven van alle dag.


Zaterdag 10 december staan we hier even bij stil. We bidden samen het Rozenhoedje voor o.a. bemoediging en verbondenheid in deze zorgelijke tijd.


We komen samen in de sacristie, 09:45 uur is de kerk open en 10:00 uur begint de viering.

Weet u van harte welkom, we hopen dat u, dat jij ook komt. Na afloop is er weer een heerlijk kopje koffie en thee. Samen koffie of thee drinken is een waardevolle afsluiting van ons Maria uurtje.

Wij ontmoeten u graag op zaterdag 10 december in onze Kloosterkerk!

Met een hartelijke groet,

Annemiek Wijnker Hoedjes en Hans van Eck.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten