maandag 17 oktober 2022

Oktober maand van de Rozenkrans ...

De meimaand is bij uitstek de Mariamaand; oktober is de maand van de Rozenkrans, de eeuwenoude oefening van het 150 maal herhalen van het Maria gebed Weesgegroet. In de Katholieke Kerk wordt oktober beschouwd als de tweede Mariamaand. Deze devotie is een uitbreiding van het liturgische feest van Maria van de Rozenkrans op 7 oktober.



De totale Rozenkrans bestaat sinds het laatste Maria jaar uit vier gedeelten, en twintig geheimen. Er zijn: de blijde geheimen, de droevige geheimen, de geheimen van het licht en de glorievolle geheimen. Elk geheim overweegt een voorval uit het evangelie. Ieder deel met vijf geloofsgeheimen is een 'rozenhoedje'. De Rozenkrans is een krachtig, werkdadig gebed.


Zaterdag 22 oktober staan we hier even bij stil. We bidden samen het Rozenhoedje voor o.a. bemoediging en verbondenheid in deze zorgelijke tijd.

De kerk is 09:15 uur open en 09:30 uur begint de viering.

Weet u van harte welkom! 

We hopen dat u, dat jij ook komt. Na afloop is er weer een heerlijk kopje koffie en thee. Samen koffie of thee drinken is een waardevolle afsluiting van ons Maria uurtje.

Wij ontmoeten u graag op zaterdag 22 oktober in onze Kloosterkerk!

Met een hartelijke groet,

Annemiek Wijnker Hoedjes en Hans van Eck

Geen opmerkingen:

Een reactie posten