dinsdag 21 juni 2022

Open Dag Sint - Bonifatiusinstituut - Zaterdag 25 juni -

Op zaterdag 25 juni 2022 organiseert de theologische opleiding Bonifatiusinstituut een Open Dag voor belangstellenden op de leslocatie De Tiltenberg in Vogelenzang. Het is een mooie opleiding voor iedereen die meer van geloof en theologie wil weten. Je kunt het studieprogramma volgen op verschillende niveau's naar gelang je wil.
Wat biedt het St. Bonifatiusinstituut? Ik ben als bisschop blij dat we dit instituut in ons bisdom hebben. Het biedt de mogelijkheid om op zaterdagen te studeren. Zo ongeveer eens in de drie of vier weken is er een cursusdag. Het mooie van de dagen is dat je samen ook je geloof beleeft in de Eucharistieviering en lauden en vespers. Ook worden bezinningsdagen aangeboden. Vele mensen uit ons bisdom en daarbuiten hebben deze vorming en opleiding al gevolgd. Het is mogelijk om er diaken of catechist mee te worden en om er een baccalaureaat en licentiaat te halen van de Pauselijke Lateraanse Universiteit waarmee dit instituut verbonden is. Maar het is ook mogelijk om een beperkter pakket aan studie te doen.
De Open Dag : Wil je sterker staan in jouw geloof, krachtiger om anderen te helpen hun weg te vinden in het geloof? Kom naar de Open Dag! De dag begint om 9.00 uur met een Eucharistieviering; het programma van de Open Dag begint om 10.30 uur.
Op de Open Dag kun je kennismaken met het St. Bonifatius Instituut, het studie- en vormingscentrum van het bisdom Haarlem-Amsterdam, dat ook open staat voor belangstellenden van elders. Van harte welkom!
Kijken en luisteren kost niks!
Programma: Vanaf 10.30 uur bieden we een programma, waarin stafleden uitleg geven over de opzet van de studie en mogelijkheden die de studie biedt. Voor het bisdom Haarlem-Amsterdam zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden om diaken of catechist te worden.
Het is de bedoeling dat belangstellenden een college bijwonen, verder zal een aantal studenten vertellen over hun motivatie voor de studie en hun ervaringen.
Er is uitgebreid gelegenheid uw vragen te stellen en met elkaar en met studenten die al op het Bonifatiusinstituut studeren in gesprek te gaan. De Open Dag zal tot ongeveer 14.30 uur duren.
Informatie: Wanneer u meer informatie wenst kunt u met uw vragen terecht bij de studieprefect Diederik Wienen via e-mail: dwienen@tiltenberg.org of telefonisch 06 - 8325 7925. Bij hem kunt u zich ook aanmelden voor de Open Dag.
( Auteur Mgr. Hendriks. www.arsacal.nl , van diaken Hans Bruin )


Geen opmerkingen:

Een reactie posten