maandag 25 januari 2021

Mogen wij even uw aandacht vragen voor de Kloosterkerk ...




Kloosterraad Parochie O.L.V. Onbevlekt Ontvangen      Nieuwe Niedorp, januari 2021

=========================================================================

Kerkbalans 2021

Beste mensen,

Mogen we hier even uw aandacht vragen voor de Kloosterkerk?

Wat hebben we een bijzonder jaar gehad! Alle plannen welke we hadden voor 2020 zijn door Covid-19 anders gelopen. Vooral hierdoor hebben we uw steun hard nodig. 

Meer dan ooit missen we de warmte van andere mensen om ons heen: de handdruk bij een ontmoeting, een spontane knuffel, dat klopje op de schouder. Mensen zoeken verbinding, contact en genegenheid.

Ook de kerk speelt daarbij een rol: samen komen om je geloof in God, maar ook je levenservaringen te delen. Met elkaar. Dat geeft een bijzondere band. Ook al kan dat in deze tijd maar met 30 personen. Maar daarnaast blijft onze kerk hét gezichtsbepalende gebouw van onze dorpen, een gebouw dat je niet wilt missen,  waarop je trots mag zijn!

Kerkbalans vraagt u om te investeren in een levende kerk tijdens en na corona. Omdat we mensen zijn, mensen die elkaar opzoeken in lastige, maar ook mooie tijden.

Wilt u ook dat de kerk kan blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat? Het kerkgebouw is weliswaar overgedragen aan de stichting welke ook het Klooster beheert, echter wij gebruiken als parochie de kerk nog wel. 

Geef hierom vandaag voor de kerk van morgen. Ook voor onze parochie was het financieel gezien een heel zwaar jaar. Weinig inkomsten en de uitgaven gaan gewoon door.

Dankzij uw bijdrage kan de kerk voortbestaan. Dit doen we met:

Inspirerende vieringen; In onze kerk kunt u twee keer in de maand even pauze nemen. Uitstijgen boven de drukte van de dag om te bidden, om aangeraakt te worden door God en om uw geloof met anderen delen.

Een zorgzame gemeenschap; We bemoedigen, helpen en zorgen voor elkaar. We hebben goede contacten met school en de jeugd speelt een actieve rol. Dat is het kloppende hart van ons kerk-zijn.

Een gastvrije kerk; Wie u ook bent en waar u ook vandaan komt: in onze kerk bent u welkom. Onze kerk staat ook iedere dag open om zomaar even binnen te lopen….  Ook op de zaterdag ochtend is een grote belangstelling voor het Rozenkrans bidden. 

Het afgelopen jaar liet opnieuw zien dat de kerk een belangrijke plaats inneemt in onze dorpsgemeenschap. Het is weliswaar geen traditie meer om iedere zondag heen te gaan, maar bij  uitvaarten en andere bijzondere gelegenheden blijkt  dat we graag  de veilige haven van de Kloosterkerk(gebouw) opzoeken.  Dan zie je dat jong en oud onderdak nodig heeft om samen te rouwen, te zingen, te bidden en te vieren.



Intussen kunnen de kerk en de parochie niet zonder financiële steun. Want de kosten van verwarming, schoonmaak en gebruik gaan door en ook het pastorale team staat voor u klaar. Dit kost uiteraard  geld. Een belangrijk deel van de opbrengst willen we dit jaar bestemmen voor het onderhoud van de 100 jaar oude -historische muur rondom onze begraafplaats. Kunnen we daarom een beroep op u doen voor de jaarlijkse actie Kerkbijdrage?

Omdat we in deze coronatijd zo min mogelijk risico willen lopen is er dit jaar gekozen voor een andere aanpak. De envelop wordt niet persoonlijk afgegeven maar in de brievenbus gedaan en u wordt verzocht deze uiterlijk zondag 7 februari 2021 weer bij één van de adressen in de brievenbus in te leveren of uw bijdrage over te maken op:

NL77RABO 0344 9501 66 t.n.v. RK Parochie O.L.V. Onbevlekt Ontvangen

Om u aan te moedigen wijzen we erop dat een (periodieke) gift aan de kerk aftrekbaar is voor de belasting.

We rekenen op u, alvast bedankt.

De Kloosterraad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten