maandag 14 december 2020

Van de Kloosterraad: Kerstmis 2020

 

Kerstmis 2020  wordt het einde van een zeer bijzonder jaar. Wat is er weer veel gebeurd in de parochie! 

Belangrijk feit in 2020 is de verkoop van het kerkgebouw en parochiehuis geweest aan de Stichting welke ook het Klooster in eigendom heeft. Dit heeft geleid tot een goede samenwerking tussen de parochie en seminarie. Eens per maand gaat de rector of conrector voor in een eucharistieviering in de Kloosterkerk.

Door de corona pandemie zijn helaas de 1e H. Communie en het H. Vormsel (nog ) niet doorgegaan. Van uitstel komt gelukkig geen afstel. Wat wel is doorgegaan is het rozenkrans bidden op de zaterdagochtend. De mensen hebben behoefte aan verbinding, samenzijn en een moment van bezinning. Het aantal bezoekers stijgt nog steeds.

Ook merken we dat de samenwerking met de vijf parochies in de PU ‘De Vijfhoek’ steeds beter wordt. Het bestuur behartigt de belangen van de vijf parochies op goede wijze en geeft hier ook sturing aan. Het pastorale team onderhoudt de contacten met de parochianen en ervaart dat veel mensen het zwaar en moeilijk hebben en dat de ouderen onder ons zich ook vaak eenzaam voelen. De ondersteuning welke het pastorale team kan geven is van onschatbare waarde. 

Vooral van belang voor de parochie is de inzet van de vele vrijwilligers. Deze doen vaak in stilte hun ‘werk’ en onderhouden ook de contacten met elkaar.  Ook zijn de vrijwilligers weer zeer betrokken bij de aankomende kerstperiode.

Vanwege de corona pandemie zullen er tijdens de Kerstdagen geen vieringen plaatsvinden. Door de ‘Werkgroep Kerst Inloop’ is er een alternatief bedacht waarvoor u van harte wordt uitgenodigd. Zie hiervoor de aankondiging elders in het Parochienieuws.

Op deze wijze vertrouwt de Kloosterraad er op het bijzondere jaar 2020 goed af te sluiten. Alle vrijwilligers worden enorm bedankt voor hun geweldige inzet. 

Met elkaar voelen we ons verbonden en hebben we alle vertrouwen in 2021. We gaan ervan uit dat men het virus onder controle gaat krijgen en dat we als parochie ook in het nieuwe jaar weer Samen Kerk kunnen zijn.


Kloosterraad. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten