donderdag 8 oktober 2020

Het verhaal van het potlood ...


 
Een jongen keek toe hoe zijn oma een brief schreef. Nieuwsgierig vroeg hij: "Oma, schrijf je een verhaal over ons? Of over mij misschien?" Oma antwoordde de jongen: "Dat klopt, ik schrijf over jou. Maar veel belangrijker dan de woorden is het potlood waarmee ik schrijf. Ik hoop van harte dat als jij groot bent, dat je zo wordt als dit potlood." Nieuwsgierig keek de jongen naar het potlood. Daar was toch echt niets bijzonders aan te ontdekken en zei dat ook tegen zijn oma. 

"Het is maar hoe je er naar kijkt. Dit potlood heeft 5 bijzondere eigenschappen die, als je ze onthoudt, jou tot iemand kunnen maken die in vrede met de wereld leeft.

  1. Al verricht je grootse daden, vergeet niet dat er een hand is die je leidt.

  2. Af en toe moet de punt geslepen worden. Daardoor lijdt het potlood een beetje pijn, maar het wordt er wel scherper van. Je moet dus pijn kunnen verdragen om jezelf te verbeteren.

  3. Als je met een potlood schrijft, kun je uitgummen wat je fout schreef. Corrigeren wat je gedaan hebt is niet slecht, maar belangrijk om rechtvaardig door het leven te gaan.

  4. Het belangrijkste van het potlood is niet het hout, maar de binnenkant die erin zit. Dus wees alert op wat er binnen in je gebeurt.

  5. Tenslotte: Wat het potlood bijzonder maakt is dat het altijd een spoor achterlaat. Besef dat alles wat je doet, sporen zal achterlaten en houdt daar rekening mee."





Geen opmerkingen:

Een reactie posten