vrijdag 24 juli 2020

Kerkorgel is weer bij stem.

Gisteren, donderdag 23 juli, is het orgel in de kloosterkerk gestemd. Orgelstemmer Hans, van Anema's kerkorgelbouw B.V. uit Hillegom, werd hierbij geassisteerd door dhr. van der Hulst. De laatste keer dat het orgel werd gestemd was in 2014. Met hier en daar een krom nootje werd het dus hoog tijd. 

Het pijporgel van onze kerk is een historisch instrument. Het orgel is in 1837 gebouwd door de orgelbouwer H.D. Lindsen uit Utrecht. Ooit heeft het orgel in Schalkwijk gestaan en is medio 1949 aangekocht voor 5250 gulden. Op 24 september 1950 werd tijdens een plechtig lof het orgel ingespeeld.

Aanstaande zondag 26 juli zal de heer van der Hulst, toch een beetje feestelijk,  het orgel bespelen tijdens de eucharistieviering. Rector Luc Georges en diaken Toon Jorink gaan voor, Jaap Rood en zijn dochter Angelique zullen hier samen de mis zingen.

 U bent van harte welkom!!!

Er wordt van u gevraagd zich aan de voorschriften te houden ter voorkoming van verspreiding van het corona-virus (houd minimaal 1,5 meter afstand) en volg de aanwijzingen van de gastvrouw en/of heer.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten