dinsdag 24 maart 2020

Vieringen in de komende weken




Het is in de huidige omstandigheden niet mogelijk om bij elkaar te komen op de zondagen en voor de mooie vieringen van de Goede Week en Pasen. De pastores zullen dit jaar deze vieringen zonder parochianen vieren. We denken na over manieren waarop u met deze vieringen toch verbonden kunt zijn, bijvoorbeeld door de oude bestaande symbolen. We denken aan:

Palmzondag – palmtakjes beschikbaar in de kerk
Witte Donderdag
Goede Vrijdag – een kaarsje en/of bloemen zetten bij het kruis in de kerk
Paaswake en paaszondag

In de komende weken wordt dit nader uitgewerkt.

VIERINGEN VIA KRO/NCRV EN EEN LIVE STREAM
Iedere zondag is er via NPO2 bij de KRO/NCRV een eucharistieviering te zien. De vieringen komen uit alle delen van het land. De Bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Vanaf 09.45 uur wordt er een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor de aansluitende eucharistieviering.
Sinds woensdag 18 maart verzorgt de KRO-NCRV vanuit de rooms-katholieke St. Vituskerk in Hilversum dagelijks een live-stream van de heilige mis in de ochtend en een dagsluiting in de avond.
In de ochtenduitzending van 09.30 Р10.30 uur celebreert pastoor Jules Dresm̩ de eucharistieviering vanuit de Mariakapel van de Sint-Vitus in Hilversum. 's Avonds verzorgt pastoor Dresm̩ een dagsluiting met gebed en bemoedigend woord. Dit kunt u volgen via onderstaand link.

UITVAARTEN
Kerkelijke uitvaarten zijn mogelijk in klein verband.
Neem hiervoor ten allen tijden contact op met de pastores.
Bij kerkelijke uitvaarten worden de richtlijnen van de uitvaartbranche gevolgd. Ondanks alle beperkingen, is er ruimte voor de kerkelijke rituelen en gebeden. Misschien wel juist in deze tijd geven die een houvast bij  het afscheid van een dierbare. De parochie biedt de mogelijkheid om op later tijdstip een herdenkingsdienst te houden. Bij die gelegenheid kan door alle belangstellenden en met de gehele gemeenschap stil worden gestaan bij het overlijden.
Per situatie zal in overleg met de nabestaanden gezocht worden nar een passende oplossing. Het streven van de uitvaartleiders, de avondwake groep en pastoor Tilma is om voor iedere overledene een mooi en waardig afscheid te verzorgen. We hopen op begrip van nabestaanden dat we daarbij gebonden zijn aan de beperkingen die de huidige situatie met zich mee brengt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten