woensdag 31 juli 2024

Uitnodiging rozenhoedje bidden 3 augustus 10:00 uur in de Kloosterkerk




Op zaterdagmorgen 3 augustus 10:00 uur willen we in onze Kloosterkerk weer een gezamenlijk rozenhoedje bidden. Even een moment van rust en van bezinning en een mooi moment om het weekend te beginnen. Er is gelegenheid om een kaarsje op te steken.

De kerk is vanaf 09:45 uur open. 10:00 uur beginnen we met een korte inleiding. Daarna bidden we samen een rozenhoedje en sluiten we af met een gebed.


Uiteraard is er na afloop een heerlijk kopje koffie of thee. Elke keer weer een waardevolle afsluiting van ons Maria uurtje

Ieder is van harte welkom, we ontmoeten u graag op zaterdag 3 augustus!


Met een hartelijke groet,


Annemiek Wijnker-Hoedjes en Hans van Eck

dinsdag 30 juli 2024

Mooie viering, premiere Pax et Bonum succes....


De zon scheen niet allen buiten die zondagochtend maar ook in de Kloosterkerk. Dat had diverse redenen. Onze diaken Toon Jorink kan en mag weer voorgaan met de vieringen op zondag, naar vakantie begrippen was de kerk aardig bezocht en werd er gezongen door het zang collectief Pax et Bonum. Naar bleek een mooie combinatie, Toon had mooie woorden, de mensen waren goed gemutst en Pax et Bonum beleefde haar premiere en zong voor het eerst in het openbaar. Na een voorzichtige verkenning, drie repetities en inzingen op dag zelf waren wij er gereed voor. Al snel vulden de mooie klanken de ruimte en raakte het de aanwezigen. Dit alles in alle eenvoud en 'a capella'. Voor en na het slotlied werd Pax et Bonum beloond met een hartelijk applaus. Met de koffie en thee na de viering kregen de leden van Pax et Bonum veel positieve reacties. Het was goed zo met elkaar samen .....

Volgende week zaterdag 10 augustus, 19:00 uur is er weer een viering in de Kloosterkerk, diaken Toon Jorink gaat voor en zingt Pax et Bonum wederom. Voor degenen die de premiere gemist hebben een mooie kans om ons alsnog te horen zingen..... en voor de anderen, wij zien u graag weer!!!!

Na de viering is er weer een bakje koffie of thee.

Weet u allen van harte welkom!!!!






                                           

                            

zondag 14 juli 2024

Pax et Bonum - de Kloosterkerk gaat een beetje Taizé deze zomer ...




Nog een klein weekje en dan is de vakantietijd weer aangebroken. Scholen sluiten voor even hun deuren en de grote vakantietrek naar ver of wat dichtbij gaat beginnen. De eerste tekenen in de buurt zijn al waar te nemen, campers en caravans hobbelen nog wat onwennig door de straat om beladen met van alles en nog wat en vooral goede moed wat later af te reizen naar hun bestemming. En dan…. wordt het even wat rustiger in het dorp. 


Hoewel de vieringen in onze kloosterkerk gedurende de vakantieperiode gewoon door gaan is het daar ook wat rustiger. Het gemengd koor geniet van haar welverdiende rust en misschien is er ook wat minder kerkbezoek.


Nu is er een initiatief ontstaan bij een kleine groep mensen om zo nu en dan bij die ‘stille’ vieringen in alle eenvoud wat passende liederen te gaan zingen. U kan hierbij denken aan liederen uit het liedboek en Taizé, dit alles ‘a capella’ en waar het kan tweestemmig gezongen. 


De gemeenschap van Taizé is  een internationale christelijke oecumenische kloostergemeenschap in Frankrijk, opgericht in 1940 door broeder Roger. Jongeren komen er voor ontmoeting, gebed en stilte, en jaarlijks vindt er een Europese jongerenontmoeting plaats. De Taizé liederen komen hier vandaan en kunt u beschouwen als zingend bidden.


Een paar weken geleden hebben we het een en ander uitgeprobeerd en zeker voor een eerste keer klonk het niet verkeerd. Het gaf ons de energie en het enthousiasme om met dit project verder te gaan. Afgelopen vrijdag hadden we de eerste echte repetitie. Voor ons zangcollectief is er ook al een naam: Pax et Bonum, vrede en alle goeds, passend bij de franciscaanse geschiedenis van onze kloosterkerk en bij de naam van ons samenwerkingsverband.


Met de viering van zondag 28 juli, 10 uur, is de premiere en kunt u ons voor het eerst horen zingen, diaken Toon Jorink gaat voor. Al met al voor u een unieke kans om dit bijzondere initiatief mee te maken. Na de viering is er een bakje thee en koffie om even gezellig na te praten.


Weet u van harte welkom in de Kloosterkerk, wij van ‘Pax et Bonum’ ontmoeten u dan graag.


(Hans vanEck)

dinsdag 2 juli 2024

Uitnodiging: Mariaviering in de Kloosterkerk op zaterdag 6 juli 2024.

 


De zomerwarmte opent niet alleen de bloemen in de natuur, maar doet hetzelfde met mensen. De zomer brengt warmte en overvloed met zich mee. Deze periode herinnert ons eraan om te genieten van de vruchten van ons werk, te ontspannen en in het moment te leven. De zomer kan ons inspireren. Het is een tijd van bloei en nieuwe Hoop. Tijd van samen delen.

Daarom is er aanstaande zaterdag weer een Mariaviering in onze Kloosterkerk. Plaats van ontmoeting en van zoeken naar woorden met een nieuwe zin. Ons thema in deze viering is “Hoopvol uitzien en zorg voor elkaar”. We kunnen niet zonder elkaar. Daarom bidden we samen het Rozenhoedje. Ieder heeft eigen intenties 

Na afloop is er tijd en ruimte voor een gezellig kopje koffie met… Iedereen is van harte welkom!!

9.45   uur staat de kerkdeur wijd open voor u! 10.00 uur begint de viering.

We hopen dat u, dat jij ook komt.     Weet je welkom!

Tot ziens op zaterdag 6 juli in de Kloosterkerk.

Hartelijke groet,

Hans van Eck en  Annemiek Wijnker Hoedjes


Uitnodiging Familiezondag 14 juli 2024

 



Inloop is om 10.30 uur en de viering begint om 11 uur. 
Na de viering is er een barbecue om het seizoen weer feestelijk af te sluiten. Als mensen willen kunnen ze zich aanmelden via familie.zondagen@gmail.com en aangeven wat ze wellicht mee zullen nemen.